Rybáriková neuspela vo finále juniorskej dvojhry

SITA|8. júl 2006 o 15:56

LONDÝN 8. júla (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nedotiahla svoje snaženie v juniorskej wimbledonskej dvojhre do úspešného konca. Talentovaná Slovenka, nasadená ako číslo 6, podľahla na ...

LONDÝN 8. júla (SITA) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková nedotiahla svoje snaženie v juniorskej wimbledonskej dvojhre do úspešného konca. Talentovaná Slovenka, nasadená ako číslo 6, podľahla na londýnskej tráve vo finále dvojhry dievčat turnajovej štvorke, Poľke s dánskym pasom Caroline Wozniackej za 88 minút 6:3, 1:6, 3:6. V súboji dvoch elitných junioriek, ktoré už majú na konte aj jedno štvrťfinále zo ženského hlavného okruhu WTA (Rybáriková v Prahe, Wozniacká v Memphise) dominovala v prvom sete Slovenka, ale v ďalších dvoch už bola lepšia jej súperka. Rybáriková si napriek prehre pripísala na konto prvé grandslamové finále, čo je dobrý signál o jej forme pred budúcotýždňovým súbojom play off Pohára federácie v Bratislave s Thajskom.


Dvojhra junioriek - finále:

Magdaléna Rybáriková (6-SR) - Caroline Wozniacká (4-Poľ.) 6:3, 1:6, 3:6

V prvom sete si 17-ročná Slovenka vytvorila rozhodujúci náskok, keď po brejku na 4:3 si podržala servis a ušla súperke na 5:3. O takmer dva roky mladšia Dánka s poľskými koreňmi, ktorá na budúci týždeň oslávi ešte len 16. narodeniny, vzápätí prehrala svoj servis na nulu. Rybáriková za stavu 40:0 využila hneď prvý setbal na 6:3. V druhom sete Wozniacká slovenskú tenistku brejkla už na 2:1 a hoci v nasledujúcom geme mala Rybáriková pri jej podaní dva setbaly, podanie si podržala a zvýšila na 3:1. V ďalšom priebehu setu už dominovala mladá Dánka, ktorá ho aj vyhrala hladko 6:1. V rozhodujúcom dejstve sa Wozniacká dostala do nádejného vedenia 3:1, ale Rybáriková rebrejkom znížila na 2:3. Od tohto stavu však už Piešťanka pripravujúca sa v bratislavskom Národnom tenisovom centre získala len jeden gem a jej súperka sa po finále na tohtoročnom Australian Open mohla tešiť z prvého juniorského grandslamového titulu.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková neuspela vo finále juniorskej dvojhry