Rybáriková je pripravená zastúpiť Cibulkovú

SITA|20. apr 2009 o 17:25

Magdaléna Rybáriková si v pondelok zatrénovala na Slovane s druhým hráčom európskeho renkingu do 16 rokov Adrianom Partlom a potom ako jediná zo štvorice nominovaných slovenských tenistiek už zamierila na víkendové stretnutie do francúzskeho Limoges.

BRATISLAVA. Magdaléna Rybáriková si v pondelok zatrénovala na Slovane s druhým hráčom európskeho renkingu do 16 rokov Adrianom Partlom a potom ako jediná zo štvorice nominovaných slovenských tenistiek už zamierila na víkendové stretnutie o účasť vo svetovej skupine Pohára federácie reprezentačných družstiev žien do francúzskeho Limoges.

"Je trošku zvláštne, že idem sama, ale dúfam, že čoskoro zavládne dobrá nálada a umocníme ju víťazstvom," vyhlásila 20-ročná piešťanská rodáčka Rybáriková, tento týždeň 49. v rebríčku.

Ako je známe, Dominika Cibulková sa k tímu pripojí v stredu, ak dostatočným spôsobom pominú jej problémy so slabinami. Lenka Wienerová by mala cestovať s ňou po svojom predpokladanom utorňajšom návrate z USA a Daniela Hantuchová príde do dejiska atraktívneho barážového fedcupového súboja v rovnaký deň z Monte Carla, kde sa pripravuje so svojím novým koučom Larrim Passosom.

Trojnásobná semifinalistka z hlavného profesionálneho okruhu Rybáriková bude v Limoges bez svojho trénera Ladislava Simona: "Nebol so mnou ani minulý týždeň v Barcelone. Dáva si teraz voľno. Takto sme sa dohodli a nemám s tým žiaden problém."

Niekdajšia finalistka wimbledonskej súťaže dievčat Rybáriková prezradila čerstvú zmenu vo svojom športovom zázemí: "Začala som sa kondične pripravovať pod vedením dvoch bývalých atlétov Kristiána Cupáka a Michala Dubovca. Je pravda, že v Barcelone proti Bieloruske Anastasii Jakimovovej som kondične trošku odišla a už som s tým mala problémy aj proti Francúzke Amélie Mauresmovej v marci v Miami. Asi potrebujem zmenu a myslím si, že táto bude pre mňa veľmi dobrá."

Spomenutý tandem Cupák - Dubovec patrí do štábu International Tennis Academy Professional pod taktovkou šéftrénera Mojmíra Mihala, v minulosti Rybárikovej kouča a do konca uplynulej sezóny kapitána fedcupového tímu SR.

Domáca renkingová trojka Rybáriková už má za sebou "živé zápasy" v Pohári federácie pri vlaňajšej zdravotnej absencii Daniely Hantuchovej proti Češkám i Uzbečkám a nebojí sa ani prípadnej zodpovednosti pri možnom výpadku Dominiky Cibulkovej sužovanej zranením slabín: "Myslím si, že Dominika napokon bude v poriadku. Ak by však náhodou nemohla hrať, budem pripravená. Dúfam, že by som ju dôstojne zastúpila. Dnes som trénovala prvýkrát po štyroch dňoch a išlo mi to pomerne dobre. Viac o aktuálnej forme však všetky budeme vedieť až krátko pred víkendom. Treba si zvyknúť aj na halu, iné svetlo. Ja však s podmienkami, ktoré domáci tím stanovil, nemám problém - som úplne spokojná. Nemám povrchy nejako zoradené podľa obľúbenosti, a hoci mi najviac vyhovuje trávnatý, nesúhlasím s názormi, že práve na antuke mi to ide najmenej. Vyrastala som na nej, mám pomerne dobrý pohyb a moja hra nie je o jednom údere. Do Limoges sa veľmi teším, hoci nás čaká mimoriadne náročný zápas."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Rybáriková je pripravená zastúpiť Cibulkovú