Ružomberok s trénerom Hyravým a cieľom hrať pre divákov

SITA|15. jún 2009 o 12:52

Futbalisti MFK Ružomberok obsadili v konečnej tabuľke uplynulej sezóny Corgoň ligy piatu priečku.

RUŽOMBEROK. V tridsiatich troch zápasoch nazbierali 47 bodov za dvanásť víťazstiev a jedenásť remíz, desaťkrát schádzali z ihriska so sklonenými hlavami a bez bodového zápisu. V pondelok 15. júna začali s prípravou na novú sezónu, do ktorej vstúpia súbojom s Dubnicou.

Káder opustili traja hráči, všetko útočníci - Marek Bakoš, Jiří Mašek a Tomáš Pešír. "Z nášho béčka prišiel stredopoliar Anton Sloboda, z dorastu defenzívny záložník Ivan Kotora a v podstate nováčikom je aj obranca Lukáš Greššák, aj keď on už niečo odohral aj v A-tíme. Vyskúšame trojicu nových hráčov. Prišiel útočník Stanislav Detko, ktorý hrával za Lednické Rovne, z trnavského B-mužstva krajný obranca Peter Schmidt a z Dolného Kubína ďalší zadák Ján Čarnota," vymenoval zmeny v kádri tlačový hovorca klubu a obchodný manažér Michal Mertinyák. Pripustil však, že to nie je definitívny koniec zmien.

Na prvom tréningu predstavili 24 hráčom nového trénera. Českého lodivoda Michala Bílka vystriedal na poste hlavného kormidelníka Viliam Hyravý, ktorý si za svojho asistenta vybral Jána Haspru ml. Ten doteraz pôsobil v štruktúrach klubu pri družstve starších dorastencov. Trénerom brankárov Liptákov zostáva Milan Penksa. "Nechcem hovoriť o svojich ambíciách s tímom Ružomberka. Keď budem mať káder uzavretý a stabilizovaný, potom si budem môcť stanoviť konkrétnejšie ciele. Mojou predstavou je mať k dispozícii dvadsať hráčov a dvoch brankárov. Aj v týchto veciach však musím rešpektovať rozhodnutie vedenia klubu," povedal pre agentúru SITA 46-ročný rodák z Ružomberka Hyravý. "Naozaj ešte nechceme hovoriť o nejakých konkrétnych umiestneniach, veď ešte zostáva do začiatku súťaže takmer mesiac. Káder sa za ten čas bude kryštalizovať, uvidíme. V každom prípade Ružomberok je ambiciózny klub, chceme hrať tak, aby sme pritiahli divákov," dodal M. Mertinyák.

Liptáci začnú letnú prípravu päťdňovým kondičným sústredením v Gerlachove (17. - 22. 6.) pod Vysokými Tatrami. Do začiatku nového ročníka Corgoň ligy odohrajú iba štyri duely. "Kalendár prípravy zostavoval už Viliam Hyravý. On nepovažoval za vhodné, aby sa hralo viac zápasov. Prípravné obdobie je krátke, nechcel zbytočne zaťažovať hráčov. Po skončení kondičnej časti prípravy budú chlapci vlastne dvakrát do týždňa hrať stretnutie. Podľa trénera to stačí," uzavrel Michal Mertinyák. Súperov si však Ružomberčania vybrali náročných. Po súboji s deviatym tímom uplynulého ročníka II. českej ligy SK Fotbal Třinec príde exkluzívny duel s majstrom Poľska Wislou Krakov, potom tím MFK vycestuje do Olomouca, kde si zahrá so štvrtým mužstvom najvyššej českej súťaže SK Sigma Olomouc. Na záver, necelý týždeň pred začiatkom nového ročníka Corgoň ligy, nastúpia Ružomberčania na ihrisku účastníka II. ligy FK Tatran NaO Liptovský Mikuláš.

Prehľad stretnutí MFK Ružomberok v rámci letnej prípravy pred nastávajúcou sezónou Corgoň ligy 2009/2010:

prípravné zápasy (čas ich začiatku určia neskôr):

23. 6.: MFK Ružomberok - SK Fotbal Třinec (ČR/II. liga)

27. 6.: MFK Ružomberok - Wisla Krakov (Poľ./I. liga)

30. 6.: SK Sigma Olomouc (ČR/I. liga) - MFK Ružomberok

5. 7.: FK Tatran NaO Liptovský Mikuláš (II. liga) - MFK Ružomberok

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ružomberok s trénerom Hyravým a cieľom hrať pre divákov