Rudolf Beliš je po zranení späť, pri návrate zažiaril

Rudolf Beliš.
Rudolf Beliš. (Autor: Štefan Kúšik)
Miroslava Baranová|22. nov 2016 o 00:00

Prešovskí futsalisti získali ďalšie tri body.

PREŠOV. Futsalisti FK Ekoprim Prešov potvrdili rolu favorita a vyhrali aj svoj druhý zápas v novej sezóne druhej ligy. V sobotu sa predstavili v Humennom, kde hrá svoje domáce zápasy tím Vranova nad Topľou.

Prešovčania to v stretnutí 3. kola nemali vôbec jednoduché. Futsalisti BNP Team Vranov ich dokázali poriadne potrápiť.

„Veľmi nás prekvapili, pretože sme neočakávali, že budú takí behaví. Na začiatku sme nasadili pressing, chceli sme ich ubehať. Súperi však boli dobrí fyzicky aj v súbojoch jeden na jedného. Vládali s nami behať a tým pádom sme sa prispôsobili ich tempu,“ začal hodnotenie sobotňajšieho stretnutia hráč FK Prešov Rudolf Beliš.

V ďalšom priebehu zápasu sa hralo hore-dole. Počas celého duelu boli vo vedení Šarišania, no súper v druhom polčase dokázal znížiť stav na rozdiel jedného gólu – 4:5.

„Chceli sme stavať skúsenejších hráčov a odchádzali nám sily. Jedno šťastie, že sme stále viedli a tým pádom sa nám hralo lepšie. Keby sme dostali gól na začiatku, mali by sme zviazané nohy, lebo oni boli behaví, šikovní a nečakali sme, že budú takým súperom,“ priznal prešovský hráč. Zeleno-bieli nakoniec duel zvládli, potvrdili papierové predpoklady a vyhrali 7:4.

Nebude mať na ružiach ustlané

Rudolf Beliš nastúpil do zápasu prvýkrát po zranení kolena. Jeho návrat do zostavy FK Ekoprim bol veľkolepý.

V súboji zaznamenal päť gólov a zároveň sa dostal aj na prvé miesto v tabuľke najlepších strelcov druhej ligy.

„Dôležité bolo skórovať prvýkrát, aby som si veril. Dal som päť gólov, ale niektoré padli po individuálnych akciách iných hráčov, ja som mal dobrý výber miesta. Škoda ale iných šancí, trafil som tyčku, nedal som dva nájazdy,“ povedal päťgólový prešovský strelec.

Dvadsaťsedemročný futsalista sa do zostavy Prešova vrátil po ôsmich mesiacoch po operácii kolena. Dva dni pred zápasom ešte nechcel hrať, nakoniec si povedal, že ide do toho.

„Keď uvidí môj doktor, že som hral, nebudem mať na ružiach ustlané. Ešte vo štvrtok som nechcel nastúpiť, ale potom som si povedal, že to vyskúšam.

Bolo to ako keby som mal dve ľavé nohy, lebo ortéza, ktorú nosím ma dosť obmedzuje v pohybe. Stále mám v hlave, že nemôžem robiť isté pohyby a musím to potom odbúrať,“ vravel Rudolf Beliš.

V zostave tímu z metropoly Šariša sa po zranení v sobotu objavil aj ďalší hráč. Prvý raz po trinástich mesiacoch chytal proti Vranovu brankár Matúš Lipka, ktorý v stretnutí predviedol viacero výborných zákrokov a pri viacerých šanciach súpera podržal svoj tím.

Začala aj juniorka

Minulý týždeň vo štvrtok odštartovala úvodným kolom futsalová extraliga juniorov.

Hráči FK Ekoprim Prešov U19 sa predstavili v derby zápase proti tímu Grizzly Košice.

Na pôde úradujúcich majstrov Slovenska Šarišania neuspeli a svojmu súperovi podľahli 3:7. Za Prešovčanov sa v zápase dvakrát presadil Bondra a raz Šoltis.

„Na úvod to bol ťažký súboj, videli sme, čo nám treba dotrénovať. Chlapci vstúpili do súboja odhodlane, bojovali, no urobili chyby v obrane a rýchlo prehrávali. Potom sme začali útočiť a podarilo sa nám streliť góly,“ hovoril prešovský tréner Lukáš Vrbovský.

„Cez prestávku sme si povedali, že ideme zabojovať, otvorili sme hru, no súper nám nedovolil skorigovať stav. Chlapci mali šance, musia sa ich naučiť premieňať. Momentálne chceme, aby si zvykli na futsal, ktorý je iný ako veľký futbal.“

Tento článok vyšiel v týždenníku PREŠOVSKÉ NOVINY č. 46/2016, v predaji od utorka 22. novembra do 28. novembra.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Rudolf Beliš je po zranení späť, pri návrate zažiaril