Ronaldo strelil v Španielsku už 186 gólov a naháňa Di Stéfana a Raúla

Cristiano Ronaldo strelil v 169 zápasoch španielskej ligy už 186 gólov.
Cristiano Ronaldo strelil v 169 zápasoch španielskej ligy už 186 gólov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|24. sep 2014 o 08:02

Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo je už tretí v historickej tabuľke kanonierov Realu Madrid.

MADRID. Portugalský futbalista Cristiano Ronaldo už prenasleduje v historickej tabuľke kanonierov Realu Madrid klubové legendy Alfreda di Stéfana a Raúla Gonzáleza.

Ronaldo je v poslednom čase vo veľmi dobrej forme. Počas víkendu dosiahol v La Coruni hetrik, v utorok strelil v zápase 5. kola Primera Division proti Elche štyri góly.

Ďakoval spoluhráčom

"Štyri góly som strelil už niekoľkokrát predtým, ale toto je tímový úspech. Veľká vďaka patrí mojim spoluhráčom. Zápas sa pre nás spočiatku nevyvíjal dobre, ale na jedenástkový gól súpera sme odpovedali dvoma zásahmi v krátkom časovom slede a potom to už išlo," povedal Cristiano Ronaldo pre španielske médiá.

"Veci sa uberajú správnym smerom. Strieľame góly, vyhrávame zápasy a hráme dobre," cituje 29-ročného kanoniera Realu server Daily Mail.

Už ju tretí

V 169 stretnutiach v najvyššej španielskej súťaži má na konte už 186 gólov, vďaka čomu sa dotiahol na doteraz tretieho v historickej tabuľke kanonierov Realu Carlosa Santillanu.

Pred touto dvojicou sú už iba Di Stéfano s 216 zásahmi a 228-gólový Raúl González.

Pri súčasnej streleckej forme Cristiana Ronalda by už čoskoro mohli byť aj tieto dva zápisy minulosťou. Portugalčan je s deviatimi gólmi momentálne najlepším kanonierom La Ligy.

Výhra Realu v La Coruni 8:2 a Ronaldov hetrik.

Manchester United? Iba špekulácie

Ronaldo zároveň poprel v médiách sa objavujúce špekulácie o jeho návrate do Manchestru United, odkiaľ prišiel do realu v roku 2009 za 94 miliónov eur.

"Tie šumy vôbec nie sú dôležité. Podstatný je pre mňa Real, súčasnosť a moje výkony pre tento tím," vyhlásil 29-ročný Portugalčan. "Necítim potrebu vyjadrovať sa k veciam, ktoré sa netýkajú Realu. Sú to špekulácie. Moja budúcnosť je spojená s Madridom, som tu šťastný," zdupľoval.

Ronaldo v minulosti priznal, že by sa rád vrátil na Old Trafford, kde pôsobil v rokoch 2003 až 2009. "Milujem Manchester United. Všetci to vedia, netajím sa tým. Manchester United je v mojom srdci. Zanechal som tam mnoho priateľov, skvelých fanúšikov. Želám si, aby som sa tam mohol raz vrátiť," vyznal sa pred pár týždňami.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»Ronaldo strelil v Španielsku už 186 gólov a naháňa Di Stéfana a Raúla