Roger vie, prečo si vzal Ljubičiča do tímu, vraví Djokovič

(Autor: Twitter)
SITA|4. jan 2016 o 14:45

Na konci minulej sezóny ukončil spoluprácu s vtedajším trénerom Stefanom Edbergom. Od nového ročníka Roger Federer spolupracuje s Chorvátom Ivanom Ljubičičom.

DAUHA. Ivan Ljubičič sa v decembri stal spolukoučom švajčiarskeho tenistu Rogera Federera, Chorvátov srbský kamarát Novak Djokovič to vníma ako bizarné.

"Áno. Úprimne hovorím, že áno," odpovedal podľa Sport360 líder svetového rebríčka Djokovič na otázku, či považuje túto kombináciu za zvláštnu.

"Viete, treba však pripomenúť, že sme profesionáli. Ivan pozná moju hru aj prejav všetkých Rogerových súperov. Myslím si, že je to jeden z dôvodov, pre ktoré dostal ponuku, aby pribudol do tímu," zamýšľa sa Djokovič.

"Či to bude fungovať, to uvidíme, ale želám im všetko najlepšie. On je skvelý chlapík, veľmi pokojný a vyrovnaný. Som si istý, že Roger vie, prečo si ho vybral."

Ljubičič donedávna pomáhal Kanaďanovi Milosovi Raonicovi, ktorý si po pracovnom rozchode pribral do zázemia k Talianovi Riccardovi Piattimu Španiela Carlosa Moyu.

Federerovi od tejto sezóny už nepomáha Švéd Stefan Edberg. V jeho realizačnom štábe zostal švajčiarsky daviscupový kapitán Severin Lüthi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roger vie, prečo si vzal Ljubičiča do tímu, vraví Djokovič