Robinho a Cudicini sa rozchádzajú v názore na Scolariho

SITA|15. feb 2009 o 15:02

Podľa brazílskeho futbalového krídelníka v službách tímu anglickej Premier League Manchestru City Robinha urobila londýnska Chelsea chybu, keď odvolala z postu hlavného trénera Felipeho Scolariho.

LONDÝN. Podľa brazílskeho futbalového krídelníka v službách tímu anglickej Premier League Manchestru City Robinha urobila londýnska Chelsea chybu, keď odvolala z postu hlavného kormidelníka jeho krajana Luiza Felipeho Scolariho.

Pre výmenu trénera sa z dôvodu nepresvedčivých výsledkov rozhodol vlastník klubu Roman Abramovič, ktorý do pozície lodivoda tímu menoval ruského kouča Guusa Hiddinka.

"Viem, že Scolari je dobrým trénerom. Dbá na komunikáciu s hráčmi. Nerozumiem, prečo ho niekoľko futbalistov Chelsea neakceptovalo, vďaka čomu mužstvo nedosahovalo požadované výsledky," skonštatoval Robinho a následne dodal:

"Nepredpokladal som, že príde k Scolariho odvolaniu, ale v Anglicku sa deje množstvo vecí, ktoré nečakáte. Felipe je výborný tréner, čo potvrdil už na lavičke portugalskej a brazílskej reprezentácie. V Chelsea len nedostal potrebný čas. Je to iný klub ako môj. Nechcem sa do neho starať, no myslím si, že Chelsea urobila chybu," povedal Robinho.

Iného názoru je gólman Carlo Cudicini, ktorý počas januárového prestupového termínu opustil štvrtý tím Premier League a namieril si to do Tottenhamu Hotspur. Taliansky brankár si myslí, že Luiz Felipe Scolari nebol schopný prispôsobiť sa na potrebám trénovania klubu, keďže dlho viedol reprezentačné výbery.

"Pri jeho menovaní som netvrdil, že je zlým výberom, keďže som ho nepoznal. Teraz si však myslím, že jeho angažovanie bolo chybným krokom. Nebol tým správnym trénerom pre klub, keďže ho dlho neviedol. Pre neho bolo Anglicko jednoducho odlišnou kultúrou. Hrá sa tu iný typ futbalu. Nedokázal sa adaptovať na jeho štýl a rýchlosť. Bol to milý chlapík, ale určite nie tá správna osoba na vykonávanie tejto funkcie," prezentoval svoj názor Carlo Cudicini.

Nachádzate sa tu:
Domov