Prvé tri tímy v Taliansku vyhrali zhodne 2:0. Higuaín s Džekom sú najlepšími strelcami ligy

Gonzalo Higuaín.
Gonzalo Higuaín. (Autor: TASR/AP)
TASR|13. feb 2017 o 11:15

Juventus si poradil s Cagliari, AS Rím s Crotone a Neapol zdolal Janov.

RÍM. Argentínsky futbalista Gonzalo Higuaín zaistil dvoma gólmi v nedeľňajšom stretnutí najvyššej talianskej súťaže víťazstvo Juventusu Turín 2:0 na pôde Cagliari.

Obhajca majstrovského primátu si vďaka tomu aj naďalej udržal na čele tabuľky sedembodový náskok pred najbližším prenasledovateľom AS Rím.

Rimania si v 24. kole rovnako poradili so svojím súperom, keď zvíťazili 2:0 na ihrisku Crotone.

Jeden z gólov AS strelil Edin Džeko, ktorý sa delí o prvé miesto v poradí strelcov práve s Higuaínom.

Obaja strelili osemnásť ligových gólov. Džeko sa mohol v tabuľke osamostatniť, v 17. minúte však nepremenil pokutový kop.

Juventus vyhral piaty zápas za sebou, z 24 zápasov získal Juventus 60 bodov. Cagliari patrí pätnásta priečka so ziskom 27 bodov, od pásma zostupu ho delí trinásť bodov.

"Bolo to náročné stretnutie na pôde súpera. Cagliari k nemu pristúpilo veľmi dobre, doma sa mu tradične darí v začiatkoch zápasov. My sme však zostali verní našej hre a napokon sme otvorili skóre. Najpodstatnejšie bolo, že sme získali tri body," skonštatoval Higuaín na oficiálnom webe Juventusu.

Futbalistom AS Rím patrí v tabuľke druhé miesto so ziskom 53 bodov, o dva menej má SSC Neapol, ktorý zvíťazil takisto 2:0 v piatok nad FC Janov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Prvé tri tímy v Taliansku vyhrali zhodne 2:0. Higuaín s Džekom sú najlepšími strelcami ligy