Porušil hodnoty klubov. Prezidentovi Schalke 04 hrozí trest za rasistické poznámky

Štadión Schalke 04 Gelsenkirchen.
Štadión Schalke 04 Gelsenkirchen. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. aug 2019 o 14:51

Vyhlásenia Tönniesa majú podľa prezidenta ligy rasistický podtext.

DORTMUND. Prezident nemeckej futbalovej ligy (DFL) Reinhard Rauball kritizoval predsedu Schalke 04 Clemensa Tönniesa za vyhlásenia, ktoré majú podľa jeho mienky rasistický podtext. V nedeľu o tom informovala agentúra DPA.

"Veľmi ma prekvapilo, čo povedal a nemôžem to nechať bez komentára. Podobné vyhlásenia nemôžeme akceptovať a sú proti hodnotám nemeckých futbalových klubov," reagoval Rauball.

Tönnies sa počas týždňa zúčastnil na Dni remesiel v meste Paderborn a denník Neue Westfälische citoval jeho vyjadrenia:

"Namiesto neustáleho zvyšovania daní by sme radšej mali zafinancovať 20 elektrární v Afrike každý rok. Potom Afričania prestanú rúbať stromy a v noci plodiť viac detí," uviedol 63-ročný podnikateľ, ktorý sa neskôr za svoje vyjadrenia ospravedlnil.

"Ako predseda klubu a dozornej rady stojím tisíc percent za hodnotami nášho klubu, ktoré zahŕňajú boj proti rasizmu, dikriminácii a diskvalifikácii.

Na základe toho sa chcem ospravedlniť členom, fanúšikom a priateľom klubu Schalke 04," povedal Tönnies, ktorý by mohol čeliť možným následkom po budúcotýždňovom zasadnutí výboru Nemeckej futbalovej federácie (DFB). O definitíve by následne mala rozhodnúť etická komisia DFB.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Porušil hodnoty klubov. Prezidentovi Schalke 04 hrozí trest za rasistické poznámky