Ronalda zrejme nebude brániť exkolega z Realu, Haaland upokojoval trénera

Sklamaný Cristiano Ronaldo v prvom zápase na ihrisku FC Porto.
Sklamaný Cristiano Ronaldo v prvom zápase na ihrisku FC Porto. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|9. mar 2021 o 00:00

V prvých zápasoch padlo až osem gólov.

BRATISLAVA. V utorňajších odvetách osemfinále Ligy majstrov 2020/2021 majú lepšiu východiskovú pozíciu futbalisti Dortmundu a FC Porto.

Borussia zvíťazila v úvodnom stretnutí na pôde FC Sevilla 3:2 a postup môže dotiahnuť na vlastnom štadióne, zatiaľ čo portugalský tím uspel doma nad Juventusom Turín 2:1 a tento náskok bude hájiť na pôde súpera.

Bude to ok, odkázal Haaland trénerovi

Sebavedomie Dortmundu utrpelo po štyroch triumfoch vo všetkých súťažiach za sebou víkendovou prehrou s Bayernom Mníchov 2:4.

Navyše, útočník Erling Braut Haaland, ktorý v Seville strelil dva góly, musel predčasne opustiť ihrisko pre problémy s pravým členkom po tvrdom zákroku Jeromea Boatenga.

Trénerovi Edinovi Terzičovi síce povedal, že "to nebude nič vážne", mužstvo však čaká, či sa stihnú dať dohromady aj Jadon Sancho, Raphael Guerreiro či Gio Reyna.

"Ak to zhodnotíme celkovo, proti Bayernu sme nehrali dostatočne dobre. Začali sme fajn, ale potom sme prestali tvoriť. Mali sme byť smelší, nedokázali sme využívať priestor na ihrisku," analyzoval po poslednom zápase stredopoliar Emre Can.

Seville sa od prehry v prvom zápase s Dortmundom nedarí, odvtedy prehrala v troch zo štyroch duelov.

V najvyššej španielskej súťaži podľahla Elche bojujúcemu o záchranu a v Copa del Rey vypadla v semifinále s FC Barcelona, hoci do odvety si priniesla náskok 2:0.

"Už sa sústredíme na to, čo príde. Momentálne sa cítime zle, ale musíme zodvihnúť hlavy a pripraviť sa na utorňajšiu Ligu majstrov. Sme extrémne motivovaní," vyhlásil tréner Julen Lopetegui.

Podľa oficiálnej klubovej stránky už môže počítať s brankárom Yassineom Bounouom i obrancom Julesom Koundem.

Pepe už Ronalda brániť nebude

Na odvetu sa výborne naladil Juventus, ktorý v sobotu zvíťazil v talianskej lige nad Laziom Rím 3:1.

Taliansky klub bude veriť v pokračovanie streleckej formy Alvara Moratu, ktorý dal v predchádzajúcich dvoch stretnutiach tri góly.

Španielsky útočník má v tejto sezóne Ligy majstrov na konte šesť zásahov, o dva viac ako jeho hviezdny spoluhráč Cristiano Ronaldo.

"Keď hráte s najlepším útočníkom histórie, v prvom rade myslíte na to, ako mu nachystáte príležitosti. Keď nie je na trávniku, skúšate viac strieľať. Dúfam, že v utorok budem ešte lepší, lebo v tom zápase pôjde o všetko," povedal Morata.

Tridsaťšesťročný Ronaldo odohral proti Laziu iba záverečných dvadsať minút, aby bol čerstvý na duel s Portom. Tréner Andrea Pirlo dúfa, že sa stihnú zotaviť Giorgio Chiellini a Matthijs de Ligt, mimo hry sú Paulo Dybala aj Rodrigo Betancur.

Šancu vyradiť úradujúceho talianskeho šampióna má portugalské Porto. Tím ubránil v domácom zápase portugalského útočníka Cristiana Ronalda.

Už teraz je isté, že Portu bude citeľne chýbať obranca a kapitán Pepe, ktorý laboruje s pravou nohou. Obaja sa v minulosti stretli v Reale Madrid.

"Pre postup urobíme všetko, pobijeme sa oň," odkázal stredopoliar portugalského majstra Sergio Oliveira.

Liga majstrov - osemfinále, odvety

utorok, 9. marec o 21.00 SEČ:

Borussia Dortmund - FC Sevilla /prvý zápas 3:2, rozhoduje: Cüneyt Cakir (Tur.)/

Juventus Turín - FC Porto /prvý zápas 1:2, rozhoduje: Björn Kuipers (Hol.)/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ronalda zrejme nebude brániť exkolega z Realu, Haaland upokojoval trénera