Ničili všetko. V Manchestri vtrhli na štadión rozzúrení fanúšikovia

Protesty fanúšikov.
Protesty fanúšikov. (Autor: TASR / AP)
Ivan Mriška|2. máj 2021 o 17:01

Zápas proti Liverpoolu odložili.

MANCHESTER. Stovky nahnevaných fanúšikov Manchestru United obsadili štadión Old Trafford. Rozbíjali sedadlá, vybavenie aj odpálili dymovnice.

Protestovali tak proti americkým majiteľom klubu, rodine Glazerovcov. Tá je vlastníkom jedného z najväčších klubov na svete od roku 2005. 

Zápas Premier league proti Liverpoolu napokon odložili. Hráči hosťujúceho mužstva boli uväznení v hoteli a nemohli z neho vychádzať.

„Zamestnanci United zvolali mimoriadne zasadnutie, aby zistili, či pri invázii na štadión boli porušené protokoly Covid-19. Podľa súčasných nariadení majú diváci na hromadné podujatia zákaz,“ píše dailymail.com

Fanúšikovia vykrikovali rôzne heslá: „Chceme, aby Glazers vypadol. Rozhodujeme, kedy a kde budeme hrať.“

Mnohí mali v rukách pivové fľaše a boli opití. Ohli bránku, ukradli rohovú zástavku a na trávnik hádzali rôzne predmety. Dostali sa aj do útrob štadióna.

Situáciu musela upokojovať polícia. Protesty fanúšikov sú reakciou na úsilie prihlásiť sa Manchester United do Európskej Superligy,“ píšu anglické médiá.

Vedenie United pritom na piatkovom stretnutí s fanúšikmi ubezpečilo, že sa v budúcnosti nezúčastní na žiadnom ďalšom pokuse o Európsku Superligu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Ničili všetko. V Manchestri vtrhli na štadión rozzúrení fanúšikovia