Po vypadnutí bola nálada veľmi zlá. Nečakali sme to, priznal Bartánus

Marek Bartánus zažil v drese Košíc veľké sklamanie.
Marek Bartánus zažil v drese Košíc veľké sklamanie. (Autor: TASR/AP)
SITA|3. apr 2017 o 17:40

Útočník HC Košice zabojuje o miesto v reprezentačnom kádri pre blížiace sa majstrovstvá sveta.

BRATISLAVA. Do prípravy slovenskej hokejovej reprezentácie sa v pondelok predpoludním zapojili aj traja hráči Košíc. Medzi nimi i útočník Marek Bartánus.

V minulosti nebývalo zvykom, že sa zástupcovia HC Košice ukázali na reprezentačnej akcii už v úvode apríla. Väčšinou bojovali o slovenský titul a do národného mužstva prišli v záverečnej fáze prípravy. Tentokrát im však cestu skrížilo bojovné martinské družstvo, ktorému Košičania podľahli 2:4 na zápasy.

Martin vyradil Košice, ide ďalej: fotogaléria

3.4.2017

"Nálada v kabíne po vypadnutí bola veľmi zlá, všetci sme boli smutní. Všetkých nás to stále veľmi mrzí, nečakali sme to. Hokejový život však ide ďalej a v Košiciach určite nastanú nejaké zmeny, aby sa takéto sezóny neopakovali," povedal po príchode do Bratislavy tridsaťročný krídelník Bartánus.

Ten pred rokom štartoval na MS v Rusku. "Košické publikum je náročné. Predsa len, dlhé roky boli úspešné. Fanúšikovia majú právo byť nahnevaní, ale teraz Košičania musia poskladať nejaké mužstvo, aby sa niečo také neopakovalo. Pevne verím, že budúci rok budeme bojovať o popredné miesta a hrať o medailu."

Po vypadnutí z play-off Tipsport ligy 2016/2017 si Košičania trochu oddýchli. Teraz ich čaká mesačný boj o miestenku v kádri SR na svetovom šampionáte.

"Pauza mi padla vhod. Dal som sa trochu dokopy a som plný sily a pripravený bojovať o majstrovstvá," poznamenal rodák z Liptovského Mikuláša.

Uvedomuje si však, že na MS do Kolína ho čaká ešte dlhá cesta. "Som rád, že ma tréner Zdeno Cíger povolal do reprezentácie. Dostal som pozvánky aj v minulosti, ale vždy mi v príchode zabránili zranenia. Som šťastný, že tu môžem byť."

Kým v predchádzajúcom týždni slovenskí reprezentanti iba trénovali, v závere aktuálneho týždňa ich čakajú aj prípravné stretnutia.

"Je veľmi dobré, že si zahráme nejaké zápasy, pred majstrovstvami sveta ich je dosť. Je to šanca ukázať sa trénerovi," myslí si Bartánus.

A čo vie o najbližšom súperovi Slovákov?

"Dánsko je veľmi nepríjemné, asi ako každý tím pred MS. Aj u nich bojujú hráči o miestenky v kádri na šampionát. Mužstvá sú dobre pripravené, nebudú to ľahké zápasy. Navyše, Dáni budú doma a diváci ich budú hnať dopredu. Verím, že sa Zdenovi Cígerovi ukážeme v dobrom svetle," uzavrel Marek Bartánus.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Po vypadnutí bola nálada veľmi zlá. Nečakali sme to, priznal Bartánus