Hapal má na dvadsaťjednotku krásne spomienky, bude ich sledovať aj naďalej

Tréner slovenskej mládežníckej reprezentácie Pavel Hapal.
Tréner slovenskej mládežníckej reprezentácie Pavel Hapal. (Autor: TASR)
TASR|24. mar 2018 o 11:37

Český kouč sa nedávno stal trénerom Sparty Praha.

PRAHA. Už bez Pavla Hapala sa slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov pripravovali na marcové pokračovanie kvalifikácie ME 2019.

Český tréner je na začiatku svojho pôsobenia v Sparte Praha, zatiaľ čo jeho bývalí zverenci sa prehupli do druhej polovice bojov o záverečný turnaj.

Odíde do Sparty aj Brunegraf?

V piatok sa na pôde albánskych rovesníkov predstavili pod taktovkou hlavného trénera Ota Brunegrafa, ktorého spolupráca s Hapalom sa minimálne dočasne prerušila po jedenástich rokoch.

"Spomienky sú krásne. Samozrejme, teraz som trénerom Sparty, ale chalanov budem sledovať a držať im palce aj naďalej. Verím, že to dotiahnu aspoň do baráže," povedal Pavel Hapal pre TASR.

O prípadnom príchode Brunegrafa na asistentský post do Sparty nechcel v súčasnej situácii špekulovať: "Momentálne by som sa o tom ani nerozprával, pretože Oto je hlavný tréner dvadsaťjednotky. Necháme ho v pokoji odkoučovať tieto dva zápasy a potom uvidíme, čo sa bude diať."

Mladí Slováci si svoje vyhliadky na barážovú účasť posilnili víťazstvom 3:2 a v utorok 27. marca nastúpia v Žiline proti rovnakému súperovi.

Hoci Hapal prijal ponuku Sparty tesne pred asociačným termínom, konečné slovo pri tvorbe nominácie mal výlučne Brunegraf.

"Podieľal som sa len tým, že už skôr sme mali s Otom vybraných niektorých hráčov. Vedeli sme, ako to asi vyskladáme, ale mojím odchodom som všetko nechal na ňom. Rozhodoval sa podľa seba, no myslím si, že prihliadal aj na naše debaty," doplnil Hapal.

Sparta stráca body

Momentálne by som sa o tom ani nerozprával, pretože Oto je hlavný tréner dvadsaťjednotky. Necháme ho v pokoji odkoučovať tieto dva zápasy a potom uvidíme, čo sa bude diať.


Pavel Hapal, český tréner o možnom odchode Ota Brunegrafa do Sparty Praha

Štyridsaťosemročný Hapal sa do klubovej sféry vrátil po trojročnom angažmáne na lavičke slovenskej dvadsaťjednotky. Bola to jeho prvá trénerská skúsenosť s národnými tímami.

Na klubovej úrovni viedol v minulosti Opavu, Zlín, Ostravu, Nitru, Mladú Boleslav, Žilinu, Lubin či Senicu.

"Je to úplne niečo iné ako pri národnom mužstve, ale na druhej strane, trénerovi určite chýba každodenný kontakt s hráčmi," pokračoval český kouč.

V úvode pražskej anabázy sa musí zaoberať predovšetkým druhými dejstvami v podaní jeho nových zverencov. Sparta v nich stratila vedenie v troch z predchádzajúcich štyroch ligových stretnutí.

Slovácko i Karviná proti nej vyrovnali na 1:1, v uplynulom mestskom derby so Slaviou (3:3) premrhala dokonca trojgólový náskok.

"Nemyslím si, že mužstvo je kondične zle pripravené. Rozhodli situácie, ktoré sme vyriešili nesprávne. Prvý polčas so Slaviou bol jeden z najlepších, čo som videl Spartu hrať," priznal Pavel Hapal a pokračoval:

"Budeme hľadať problém a dúfam, že sa to nebude opakovať v ďalších dueloch. Keby som vedel, v čom to tkvie, tak to zmením. Opakuje sa to dookola, hráči si to vypili do dna. Musíme niečo zmeniť a pracovať oveľa tvrdšie, veríme, že to zlomíme. Najmä prvý polčas bol dobrý prísľub do budúcna."

Hapal: Futbal sa tým nekončí

Sparta figuruje počas reprezentačnej prestávky na šiestej priečke najvyššej českej súťaže. Za Slaviou na druhom mieste zaostáva o sedem bodov.

"Futbal sa tým nekončí, máme reprezentačnú pauzu a urobíme všetko preto, aby sme sa zlepšovali a začali víťaziť. Pokiaľ budú hráči pokračovať vo výkonoch aj v druhých polčasoch, nevidím problém. Nehľadal by som za tým kondíciu, ale individuálne chyby," uzavrel Pavel Hapal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hapal má na dvadsaťjednotku krásne spomienky, bude ich sledovať aj naďalej