Ovečkin: Na pokraji priepasti hráme najlepšie

SITA|13. máj 2009 o 13:23

Líder hokejistov Washingtonu Alexander Ovečkin sľubuje pred rozhodujúcim siedmym súbojom semifinále play-off Východnej konferencie NHL proti Pittsburghu (v noci zo stredy ...

WASHINGTON. Líder hokejistov Washingtonu Alexander Ovečkin sľubuje pred rozhodujúcim siedmym súbojom semifinále play-off Východnej konferencie NHL proti Pittsburghu (v noci zo stredy na štvrtok o 1.00 h SELČ) boj do posledného dychu. "Budeme súpera tlačiť, veľa strieľať aj biť sa," odkazuje fanúšikom v ruských médiách Ovečkin.

Superséria 2. kola v podaní dvoch vyrovnaných tímov na Východe reprezentovaných dvoma najtalentovanejšími hráčmi súčasnosti podľa predpokladov dospela do lotérie siedmeho duelu. Ovečkin a Crosby boli v doterajšom priebehu pravými lídrami svojich mužstiev. Rus nazbieral v šiestich zápasoch 13 bodov za 7 gólov a 6 asistencií, Kanaďan 10 bodov za 6 gólov a 4 presné prihrávky. Obaja navyše pridali po jednom hetriku. Washington a Ovečkin majú už siedmy zápas nacvičený z 1. kola, keď skvelým spôsobom otočili sériu proti N. Y. Rangers z 1:3 na 4:3. Pittsburský ťahúň Crosby si zahrá siedmy zápas vyraďovacej časti vôbec po prvý raz v profesionálnej kariére. A to môže byť tiež dôležitý moment. "Dosiaľ som sa na siedme zápasy iba pozeral v televízii. Nemám takúto skúsenosť zo žiadnej, ani juniorskej úrovne," cituje portál nhl.com 21-ročného Crosbyho. O dva roky starší Ovečkin to vidí pred siedmym duelom na internetovej stránke Sport-Expressu takto: "Keď sa ocitneme na pokraji priepasti, produkujeme svoj najlepší hokej. Zrazu hráme jednoducho a účelne. Treba takto odohrať celých 60 minút a potom sa výsledok dostaví."

Washington viedol v sérii nad Pittsburghom 2:0, potom prehrával 2:3, no na domácu stratu po predĺžení (3:4 pp) odpovedal na ľade svojho súpera rovnakým spôsobom (5:4 pp). Až päť zápasov zo šiestich rozhodol jediný presný zásah, dvojgólovým rozdielom vyhrali iba Penguins vo štvrtom dueli na domácom ľade (5:3). Trikrát sa predlžovalo, pričom Pittsburgh vyhral dva takéto "nastavované" zápasy. Zaujímavou je tiež štatistika, podľa ktorej v každom z doterajších šiestich stretnutí sa skóre prelialo z jednej na druhú stranu, čiže oba tímy boli aspoň raz vo vedení. Až päťkrát sa mužstvo, ktoré strelilo prvý gól, napokon netešilo z víťazstva.

"Bude to jeden z najdôležitejších zápasov mojej kariéry. Určite najvýznamnejší v tejto sezóne, aj keď to isté sa dá povedať o predchádzajúcom dueli v Pittsburghu či predtým o siedmom súboji proti Rangers," zamyslel sa Ovečkin a na záver dodal: "Chcem ešte raz prežiť takú radosť ako v pondelok po víťaznom góle v Pittsburghu. Bolo to veľmi dojímavé, keď sme sa všetci vrátane tých, čo nehrali, ale aj trénerov a doktorov ocitli na jednej kope a užívali si chvíle radosti. To je moja obrovská motivácia pred siedmym zápasom," uzavrel Ovečkin.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ovečkin: Na pokraji priepasti hráme najlepšie