Slovenskí mladíci zakončili úspešnú kvalifikáciu remízou v Turecku

Po skvelom postupe bude chcieť sláviť úspech aj na turnaji v Poľsku.
Po skvelom postupe bude chcieť sláviť úspech aj na turnaji v Poľsku. (Autor: SME - Gabriel Kuchta )
Sportnet|10. okt 2016 o 14:00

Gól slovenského mužstva strelil z pokutového kopu Lobotka.

Kvalifikácia ME 2017 do 21 rokov:

8. skupina:

Turecko - Slovensko 1:1 (1:0)

Góly: 44. Hruška (vl.) - 70. Lobotka (z 11 m).

ŽK: Özdemir. Rozhodoval: Petrescu (Rum.)

Turecko: Akkan - Babacan, Alkan, Özdemir, Cicek - Ünder, Kacar, Artarslan (84. Altintas), Basacikoglu - Karaman (73. Kahveci), Caglayan (66. Kanatsizkus)

Slovensko: Hruška - Valjent, Vavro, Králik, Šatka - Lobotka - Rusnák (46. Špalek), Hromada, Bénes (84. Chrien), Mihalík (26. Ivan) - Vestenický

ALANYA. Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov uzavreli účinkovanie v 8. skupine kvalifikácie ME 2017 utorňajšou remízou 1:1 v Turecku.

Na vlastný gól brankára Matúša Hrušku zo 44. minúty odpovedal v 70. minúte úspešnou exekúciou jedenástky kapitán Stanislav Lobotka.

Zverenci trénera Pavla Hapala mali už pred súbojom v Alanyi isté prvenstvo v skupine a postup na finálový turnaj, ktorý sa 16.-30. júna budúceho roka uskutoční v Poľsku.

Žreb základných skupín ME 2017 prebehne 1. decembra o 18.00 SEČ v Krakove.

Prvý a zatiaľ jedinýkrát Slováci štartovali na ME 21 v roku 2000. Na domácom šampionáte obsadili pod vedením Dušana Radolského štvrtú priečku a kvalifikovali sa na OH v Sydney.

Hlasy po zápase:

Pavel Hapal, tréner SR 21: "Som spokojný so zápasom. Urobili sme sedem zmien v zostave. Omladili sme mužstvo. Dovolím si povedať, že sme boli lepší ako domáci. V závere sme mali šance rozhodnúť zápas v náš prospech. Dostali sme nešťastný gól po odrazenej lopte. Ale globálne som veľmi spokojný s výkonom."

Nikolas Špalek, stredopoliar SR 21: "Začal som sa rozcvičovať v prvom polčase, lebo Albert Rusnák sa zranil. Tréner ma poslal, aby som priniesol čerstvý vietor, robil tam nábehy a unavil obrancu. Pohybom som si vypýtal loptu do nohy, zvrtol som sa. Martin Valjent mi dal výbornú loptu za obranu a stihol som tam dať špičku pred obrancom, ktorý ma fauloval."

Stanislav Lobotka, stredopoliar a kapitán SR 21: "Vedeli sme, že na nás čaká dobrý súper, ktorý je silný na lopte. Ukázali sme však naše zbrane, ktoré nás zdobili celú kvalifikáciu. V druhom polčase sme išli naplno, vypracovali sme si viac šancí a dali sme gól. Sme radi za celú elimináciu. Na pokutový kop som si veril, chcel som ukončiť dlhé obdobie, keď som neskóroval."

Tomáš Vestenický, útočník SR 21: "Myslím si, že sme boli lepší. Viac sme držali loptu, domáci zasa mali protiútoky. Je podstatné, že sme stretnutie zvládli herne, ani remíza 1:1 v Turecku sa nedá považovať za zlý výsledok."

Ďalší výsledok:

Cyprus - Holandsko 1:4 (1:2)
Góly:
20. Ioannou - 17. Van de Beek, 41. a 66. Bergwijn, 57. Bazoer

Konečná tabuľka
1.Slovensko861121:619
2.Holandsko842215:1014
3.Turecko83237:811
4.Bielorusko82247:118
5.Cyprus81164:194

Online prenos 

Kvalifikácia na ME U21 Skupina 8 2016/2017
11.10.2016 o 16:00
Turecko
1:1
(1:0, 0:1)
90+4 minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly: 44. Hruška (vla.) – 70. Lobotka (pen.). ŽK: 69. Özdemir (TUR).
Prenos
Slovensko zakončilo úspešnú kvalifikáciu remízou 1:1 na pôde Turecka. V druhom polčase zverenci Pavla Hapala zvýšili svoju aktivitu a zásluhou Stanislava Lobotku vyrovnali skóre. V závere mali šancu rozhodnúť obe mužstvá, no remíza tomuto zápasu rozhodne svedčí. Tá však už nič nezmenila na tom, že Slovensko si na budúci rok zahrá na ME v Poľsku. Naopak, Turecko skončilo v ôsmej kvalifikačnej skupine len na treťom mieste, a tak si nezahrá ani v baráži. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer.
90+4
Koniec zápasu.
90+3
importantMartin Chrien mohol rozhodnúť dnešné stretnutie. Z pravej strany sa snažil o center, troška ho predĺžil a napokon lopta skončila na ľavej žrdi.
90+2
Na trávniku sa teraz nehrá, pretože po predošlom súboji ostáva ležať Tugay Kaçar. Turecký kapitán ale zápas určite dohrá.
90+1
importantTurecko malo šancu strhnúť vedenie na svoju stranu. Batuhan Altıntaş sa dostal k strele z vnútra šestnástky. Našťastie pre nás minul bránu.
90
Riadny hrací čas dnešného zápasu sa naplnil. Našu úspešnú kvalifikáciu ešte rumunskí rozhodcovia predlžujú o 180 sekúnd.
89
Nicolas Špalek predviedol ďalšiu dobrú individuálnu akciu. Následne loptu naservíroval na nohu Tomáša Vestenického, no ten opäť mieril nepresne.
88
Gökhan Akkan si na svoje konto pripisuje dobrý zákrok. Z pravej strany strieľal Nicolas Špalek, ale turecký gólman zasiahol nohou.
87
Krajina polmesiaca zahrávala ďalší rohový kop. Slovenský brankár Matúš Hruška ale tentokrát nemusel zasahovať.
86
Veľmi dobre teraz vypomohol našej obrane Stanislav Lobotka. Kubilay Kanatsizkuş sa dostával do šance, ale náš kapitán príkladne zabojoval.
85
changePoslednýkrát strieda aj domáci tréner. Na ihrisko prichádza Batuhan Altıntaş, ktorý nahradil krajného obrancu Batuhana Artarslana.
84
changePosledné striedanie v podaní Pavla Hapala. Na ihrisko prichádza čerstvý Martin Chrien. Naopak, pre dnes má odpracované László Bénes.
83
Slovenskí futbalisti sa dostávali do rýchleho brejku, no Dávid Ivan akciu zbrzdil. Napokon strieľal Ľubomír Šatka, ale loptu chytá Gökhan Akkan.
82
Rohový kop na prednú žrď zahral Stanislav Lobotka. Tam si nabehol Tomáš Vestenický, ale jeho zakončenie minulo súperovu bránu.
81
Práve sa začala posledná desaťminútovka zápasu. Nicolas Špalek sa dostal do zakončenia, no keďže bol jeho pokus zblokovaný, nasledovať bude roh.
80
Na trávniku teraz ostáva ležať Tolgahan Çiçek. Ten sa vo vzdušnom súboji zrazil s Nicolasom Špalekom, ale pokračovať bude bez ošetrenia.
79
Slovenskí futbalisti sa po strelenom góle mierne stiahli a nie sú príliš aktívni. iniciatívu prebrali Turci, ktorí chcú ukončiť kvalifikáciu víťazstvom.
77
Striedajúci Kubilay Kanatsizkuş si teraz počínal nedovolene v súboji so Stanislavom Lobotkom. Pri lopte tak ostanú zverenci Pavla Hapala.
76
Tureckí futbalisti teraz chceli rozohrať rohový kop nakrátko. Naši obrancovia dobre vystúpili, a tak sa İrfan Kahveci ocitol v postavení mimo hry.
75
importantŠtvrťhodinu pred koncom sa domáci mohli dostať do vedenia. Cengiz Ünder sa pohral s Martinom Králikom, pripravil si loptu na pravačku, no spoza šestnástky tesne minul bránu.
74
changeDruhé striedanie v podaní tureckého tímu. Na ihrisko prichádza İrfan Kahveci, ktorý nahradil dnes nie príliš výrazného Kenana Karamana.
73
Po predošlej akcii zahrávalo Slovensko rohový kop. Jeho exekútorom bol László Bénes, no do zakončenia sme sa nedostali.
72
Slovensko pokračuje vo svojej aktivite. Jakub Hromada prízemným centerom našiel v pokutovom území Tomáša Vestenického, no ten loptu netrafil dobre.
71
Dvadsať minút pred koncom začíname odznova. Slovenským mladíkom sa predsa len podarilo vyrovnať, a tak je pohľad na skóre oveľa veselší.
70
70
goalSlovensko dalo gól!
A je vyrovnané! Exekútorom pokutového kopu bol náš kapitán STANISLAV LOBOTKA a chladnokrvne prekonal domáceho brankára. Gökhan Akkan nemal najmenšiu šancu.
69
yellowCardSlovensko bude kopať pokutový kop! Nicolas Špalek v pokutovom území prepadol cez Özgüra Özdemira a hlavný rozhodca ukazuje na biely bod. Navyše, domáci obranca dostáva žltú kartu.
68
Turecko nezahralo priamy kop práve najlepšie. Naši hráči okamžite vyrazili dopredu, ale Nicolas Špalek slovenskú akciu pokazil nepresnou prihrávkou.
67
changePrvýkrát v zápase strieda aj domáci tréner. V dnešnom zápase končí ofenzívny Oğulcan Çağlayan a nahradí ho Kubilay Kanatsizkuş.
66
Tureckí futbalisti sa dostávali do rýchlej kontry. Vynikajúco pozične však zahral Martin Králik, ktorý alternuje namiesto Milana Škrinaira.
65
Slováci teraz dlho kombinovali približne 30 metrov od brány. Napokon sa k prízemnému centru dostal Dávid Ivan, no nenašiel nikoho v bielom drese.
63
Na druhej strane zahrávali rohový kop aj hostia. Dvakrát ale dobre zasiahol Gökhan Akkan, ktorý vyrazil center Lázslá Bénesa a následne chytil aj pas Dávida Ivana.
62
Alperen Babacan bol veľmi aktívny a vybojoval rohový kop. Ten zahral Cengiz Ünder, ale napokon bude nasledovať len odkop od brány.
61
Aj Turci sa teraz dostali k rozohrávke. Tugay Kaçar posielal loptu na domáceho útočníka, no svoje defenzívne povinnosti si splnil Denis Vavro.
60
Máme za sebou hodinu hry. Dávid Ivan chcel prestrčiť loptu na Ľubomíra Šatku, ale ten ju zachytil mimo hracej plochy. Turecko bude vhadzovať.
59
Mladí Slováci sú v druhom polčase určite aktívnejší. S kvalifikáciou sa nechcú rozlúčiť prehrou a podľa toho do zápasu aj pristupujú.
58
Nedovolených zákrokov pribúda najmä na tureckej strane. Aj teraz bol nedovolene poslaný na zem aktívny László Bénes.
57
Priamy kop rozohral László Bénes. Jeho center smeroval na Tomáša Vestenického, no ten bol v čase prihrávky v tesnom ofsajde.
56
Center Martina Valjenta z pravej strany bol príliš vysoký, a tak ho upratal do bezpečia Alperen Babacan. Následne bol ale faulovaný Dávid Ivan.
55
Stanislav Lobotka dobre rozbehol akciu po pravej strane. Do zakončenia sa dostal Lázsló Bénes, no jeho strela ľavačkou mierila len do stredu brány.
54
Jakub Hromada dostal ďalší úder v hlavičkovom súboji. Tentokrát sa voči pravidlám previnil domáci kapitán Tugay Kaçar.
53
Tempo zápasu opäť opadlo. Slováci sa ale snažia trošku vyššie napádať súperovu rozohrávku, čo sa im celkom aj darí.
52
Jediný strelec zápasu Bilal Başaçıkoğlu sa snažil dostať dopredu po pravej strane. Svoje obranné povinnosti si ale splnil Dávid Ivan.
51
V krátkom slede zahrávali naši reprezentanti dva rohové kopy. Do zakončenia sme sa ale nedostali, keďže pozorný bol Gökhan Akkan.
50
importantPriamy kop slovenského mužstva zahral Stanislav Lobotka. K hlavičke sa dostal domáci Alperen Babacan a takmer si zrazil loptu do vlastnej brány. Nasleduje rohový kop.
49
Ľubomír Šatka sa snažil dlhou prihrávkou dostať loptu na Tomáša Vestenického. Ten bol ale dobre strážený, a tak sa k lopte nedostal.
48
Dnešný zápas nám absolútne nevychádza podľa predstáv. Nejde ani tak o aktuálny stav, ale skôr o to, že pre zranenia odstúpili Mihalík s Rusnákom a teraz je ošetrovaný aj Hromada.
47
Martin Valjent poslal z pravej strany nebezpečný center do pokutového územia. Jakub Hromada sa snažil hlavičkovať, no po tvrdom strete ostáva ležať na trávniku.
46
changePavel Hapal počas prestávky spravil jedno striedanie. Na ihrisko prichádza Nicolas Špalek, ktorý nahradil zrejme takisto zraneného Alberta Rusnáka.
46
Začal sa druhý polčas.
Prvé dejstvo nášho posledného kvalifikačného zápasu máme za sebou. Reklamu na futbal sme rozhodne nevideli a určite by mu viac svedčal nerozhodný výsledok. Stav je však priaznivejší pre domácich futbalistov, ktorí sa v 44. minúte presadili zo štandardnej situácie. Bilal Başaçıkoğlu prudko vystrelil a so šťastím prekonal slovenského brankára. Navyše, Slovensko hrá už bez Jaroslava Mihalíka, ktorý sa zranil a musel ho nahradiť Dávid Ivan.
45+3
Prvý polčas sa skončil.
45+2
O poslednú akciu prvého dejstva sa postaral Cengiz Ünder. Ten rozohral priamy, no nenašiel nikoho v červenom drese.
45+1
V prvom polčase sa budú nadstavovať ešte dve minúty. Videli sme niekoľko prerušení a tiež aj jedno striedanie. Pri lopte sú naši hráči.
45
Tak toto je veľmi nepríjemný moment. Turecko rozhodne nebolo v prvom polčase lepším tímom, no napriek tomu zrejme pôjde do prestávky s tesným vedením.
44
44
goalTurecko dalo gól! V závere prvého polčasu sa domáci tím dostáva do vedenia. Z priameho kopu prudko vystrelil BILAL BAŞAÇIKOĞLU. Trafil síce len brvno našej brány, no následne lopta trafila do chrbta Matúša Hrušku, ktorý si nešťastne zrazil loptu do siete. Gól je napokon označený ako vlastný.
43
Turecko bude mať výhodu priameho kopu z nádejnej vzdialenosti. Oğulcan Çağlayan sa predral k lopte a napokon ho fauloval Stanislav Lobotka.
42
Na druhej strane zamestnal domáceho brankára Albert Rusnák. Náš hráč vystrelil spoza šestnástky, no jeho mierne tečovanú strelu Gökhan Akkan zneškodnil.
41
Z hranice šestnástky pálil Oğulcan Çağlayan. Domáci útočník si loptu prehodil na pravačku, ale opäť mieril nad slovenskú svätyňu.
40
Prvý polčas sa nám pomaly chýli k svojmu záveru. Pri lopte ostaneme my, pretože pred vlastnou šestnástkou bol faulovaný Stanislav Lobotka.
39
Na druhej strane pohrozili aj Slováci. V nebezpečnom priestore bol Albert Rusnák, no pred ním dobre zapracoval domáci stopér Erol Alkan.
38
Zasahovať musel aj Matúš Hruška. Oğulcan Çağlayan uspel vo vzdušnom súboji s Martinom Valjentom, ale jeho hlavička nebola umiestnená ani prudká.
37
K streleckému pokusu sa dostal slovenský obranca Martin Valjent. Jeho strele ale chýbala razancia a navyše mierila len do stredu brány.
36
Stanislav Lobotka pekne preniesol hru na Dávida Ivana. Ten jemnučkým centrom hľadal Tomáša Vestenického, no pred ním dobre zasiahol Erol Alkan.
35
Tentokrát treba pochváliť aj našu defenzívnu zostavu. Turci sa po pravej strane dostal k centru, no ten odvrátil do bezpečia Denis Vavro.
34
Dávid Ivan poslal z ľavej strany dobrý center do šestnástky. Do zakončenia sa tlačil Tomáš Vestenický a veľa nechýbalo k tomu, aby náš útočník hlavičkoval.
33
Turci sa snažili využiť to, že náš tím opäť hral len v desiatich. Aktívny bol najmä Bilal Başaçıkoğlu, ale do streleckého zakončenia sa nedostal.
32
Tak toto je veľmi nepríjemné. Na zemi ostáva ležať aj Albert Rusnák, ktorému jeden z tureckých hráčov pristúpil členok.
31
Prvý ofsajd dnešného zápasu. Oğulcan Çağlayan bol až príliš rýchly, a tak nemohol pokračovať vo svojej útočnej aktivite.
30
Rohový kop z ľavej strany rozohral Albert Rusnák. Brankár Gökhan Akkan mal síce mierne problémy, ale na dvakrát loptu skrotil.
29
Tomáš Vestenický bol opäť sám proti presile tureckých obrancov. Napokon to ale spravil veľmi dobre a pre Slovensko vybojoval roh.
28
Kenan Karaman teraz zbytočne v strede ihriska podpokol Martina Valjenta. Rumunský rozhodca píska faul domáceho útočníka.
27
changeJe tomu skutočne tak! Zranený Jaroslav Mihalík nemôže pokračovať v dnešnom zápase. Na jeho miesto prichádza tiež ofenzívny Dávid Ivan.
26
Jaroslav Mihalík je stále mimo hracej plochy, a tak Slováci hrajú v početnom oslabení. S najväčšou pravdepodobnosťou bude tréner Pavel Hapal striedať.
25
Tomáš Vestenický sa snažil presadiť proti presile domácich obrancov. Napokon sa mu to ale nepodarilo a prišiel o držanie lopty.
23
S Jaroslavom Mihalíkom to nevyzerá práve najlepšie. Mimo hracej plochy sa už začali rozcvičovať traja slovenskí náhradníci.
22
Po ďalšom tvrdom súboji ostáva na trávniku ležať Jaroslav Mihalík. Po faule Erola Alkana musí byť náš hráč dokonca ošetrovaný.
21
Tentokrát rumunský rozhodca prisudzuje loptu domácemu mužstvu. V strede poľa totiž fauloval slovenský kapitán Stanislav Lobotka.
20
Máme za sebou úvodných dvadsať minút zápasu a zatiaľ musíme konštatovať, že okrem šance Tomáša Vestenického sme nevideli nič dramatické.
19
Cengiz Ünder predviedol individuálnu akciu, no namiesto strely mohol skôr zvoliť center na svojich spoluhráčov. Tí mu to dávajú patrične najavo.
18
V prvom polčase vidíme viac nedovolených zákrokov ako pekných futbalových akcií. V zápase však už o nič nejde, ak sa nemôžeme čudovať.
17
A ďalší nedovolený zákrok. Tentokrát to prehnal so svojim dôrazom Oğulcan Çağlayan a v súboji so Stanislavom Lobotkom si počínal nedovolene.
16
Tugay Kaçar zobral zodpovednosť na svoje plecia a spoza šestnástky vystrelil. Jeho prudká strela ale minula bránu Matúša Hrušku.
15
Úvodnú štvrťhodinu ukončil nedovolený zákrok Ľubomíra Šatku. Slovenský krajný obranca v strede ihriska fauloval Batuhana Artarslana.
14
V tomto úseku hry vidíme množstvo nepresností na oboch stranách. Oba tímy sa zatiaľ trápia najmä v prechodovej útočnej fáze.
13
Tugay Kaçar hľadal svojim centrom spoluhráčov v pokutovom území. Jeho pas ale bol príliš vysoký. Nasledovať bude len odkop od brány Matúša Hrušku.
12
László Bénes skutočne zahral priamy kop, no svojim centrom našiel len rukavice domáceho gólmana Gökhana Akkana. Ten okamžite posiela loptu dopredu.
11
László Bénes bol opäť faulovaný, a tak budeme mať výhodu priameho kopu. Zdá sa, že práve hráč Borussie Mönchengladbach rozohrá štandardnú situáciu.
10
Slovensko si v týchto minútach vytvorilo územnú prevahu. Na ľavej strane bol opäť aktívny László Bénes a vybojoval si faul v súboji s tureckým obrancom.
9
importantPrvá šanca zápasu patrila našim chlapcom. Z ľavej strany poslal skvelý prízemný center do šestnástky László Bénes, ale Tomáš Vestenický z tesnej blízkosti minul bránu.
8
V ôsmej minúte zápasu sme videli fauly na oboch stranách. Najskôr sa voči pravidlám previnil László Bénes, no o pár sekúnd neskôr aj turecký kapitán Tugay Kaçar.
7
Dnešný zápas sa hrá v komornej atmosfére. Kým Slovensko si už v predstihu zabezpečilo postup na ME v Poľsku, domáci tím už nemá šancu postúpiť.
6
O prvý strelecký pokus dnešného zápasu sa postaral László Bénes. Jeho technická strela spoza šestnástky ale mierila vedľa tureckej brány.
5
Özgür Özdemir teraz chyboval v rozohrávke. Loptu získal Jakub Hromada, ale jeho center z pravej strany nenašiel nikoho v bielom drese.
4
Tempo hry nie je zatiaľ nejaké vysoké. Postupom času získali územnú prevahu Turci, ale tí si v rozohrávke nerozumeli a prichádzajú o loptu.
3
Slovenský kapitán Stanislav Lobotka sa previnil nedovoleným zákrokom v strede poľa. Faulovaným hráčom bol domáci Bilal Başaçıkoğlu.
2
V prvých minútach zápasu sú aktívnejší naši mladíci. Jakub Hromada teraz adresoval center na Tomáša Vestenického, ale ten sa do zakončenia nedostal.
1
Hneď v úvode zápasu sme sa dostali do náznaku šance. Do šestnástky vnikol Jaroslav Mihalík, no jeho pas na Tomáša Vestenického nebol presný.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Začiatok zápasu sa nám zrejme trošku posunie, pretože na jednej z bránok je v pravom hornom rohu diera. Skutočne je to kuriózna situácia, no zatiaľ sa nehrá.
Úvodné zostavy:

Turecko: Akkan – Çiçek, Özdemir, Alkan, Babacan – Artarslan, Kaçar (C), Ünder, Başaçıkoğlu – Karaman, Çağlayan.
Náhradníci: Kardeşler – Taştemur, Yakuplar, Kahveci, Şimşek, Kanatsizkuş, Altıntaş.

Slovensko: Hruška – Valjent, Vavro, Králik, Šatka – Rusnák, Hromada, Lobotka (C), Bénes, Mihalík – Vestenický.
Náhradníci: Rodák – Niňaj, Špalek, Ivan, Chrien, Káčer, Šafranko.
Vážení fanúšikovia!

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov už v predstihu postúpila na budúcoročné majstrovstvá Európy do Poľska. Zverencom Pavla Hapala však ešte v kvalifikácii chýba odohrať jeden zápas, keď sa predstavia na pôde Turecka.

TURECKO 21

Turecká reprezentácia sa majstrovstvách Európy tejto vekovej kategórie doposiaľ predstavila len raz. Zhodou okolností to bolo v roku 2000, keď šampionát hostilo Slovensko. Vtedy sa však mladíkom z krajiny polmesiaca vôbec nedarilo a skončili už v základnej skupine. V prebiehajúcej kvalifikácii predvádzali zverenci Tolunaya Kafkasa pomerne kolísavé výkony. Pred posledným duelom majú totiž bilanciu 3-1-3. Napriek tomu ešte existuje šanca, že by sa mohli dostať na druhé miesto tabuľky pred Holandsko. Ani to by im však zrejme na postup nestačilo, keďže v tabuľke druhých tímov by patrili medzi najhorších.

Môže za to najmä nízky počet gólov z ich kvalifikačných zápasov. Turci totiž majú aktuálne skóre len 6:7. Väčšina súbojov tureckých mladíkov bola veľmi vyrovnaná. V prvom dueli so Slovenskom v Myjave však Turci za našimi chlapcami zaostávali vo všetkých herných činnostiach a napokon domov odchádzali s debaklom 5:0. O streleckej mizérii hráčov okolo kapitána Saliha Ucana hovorí aj fakt, že žiadny z nich nedokázal v kvalifikácii streliť viac ako jeden gól.

SLOVENSKO 21

Slovenskej reprezentácii sa podaril skvelý úspech, keď sa pod vedením Pavla Hapala prebojovala na európsky šampionát. Mladí Slováci mali v kvalifikácii obrovskú motiváciu ukázať futbalovej Európe, že patria medzi elitu starého kontinentu. V uplynulej kvalifikácii na ME 2015 do Česka ich totiž o postup doslova obral svojim výkonom v odvetnom barážovom dueli proti Taliansku hlavný rozhodca Steve McLean. Ten jasne poškodili náš tím, keď neodpískal jasný na faul v šestnástke na Ivan Schranza a následne vylúčil aj Adama Zreľáka.

Slováci svoju kvalifikačnú skupinu s predstihom ovládli, keď doposiaľ prehrali len jediný duel. Zverencov Pavla Hapala síce zdobia najmä skvelé tímové výkony, avšak nájdeme medzi nimi aj viacero výrazných individualít. Hráčom ako Zreľák, Rusnák, Bero či Škriniar patrí budúcnosť slovenského futbalu. Adam Zreľák pomohol našim chlapcom v tejto kvalifikácii piatimi presnými zásahmi, aktuálne ho však trápi zranenie, a tak v závere kvalifikácie chýba. Okrem neho sa dnes v Turecku nepredstaví ani obranný pilier Milan Škriniar, ktorého si do „Á-čka“ na zápas proti Škótsku povolal Ján Kozák.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Slovenskí mladíci zakončili úspešnú kvalifikáciu remízou v Turecku