Omark predviedol skvelý nájazd pri premiére v NHL

Linus Omark
Linus Omark (Autor: SITA/AP)
Sportnet|11. dec 2010 o 09:46

Mladý tím z Edmontonu vyhral piaty z posledných šiestich zápasov. Zásluhu na tom má aj talentovaný Švéd Linus Omark.

BRATISLAVA. Linus Omark patrí už dlhšie k najväčším svetovým hokejovým talentom. Svoje umenie už predviedol v minulej sezóne v drese tímu KHL Dinamo Moskva.

Tento ročník sa už presunul do NHL, kde ho draftoval v roku 2007 Edmonton Oilers. Na svoj debut si však musel počkať až do včerajšej noci, keď v zostave kanadského klubu nahradil zraneného Čecha Aleša Hemského.

Hneď pri svojej premiére dokázal rozhodnúť v penaltách zápas s Tampou Bay. Skvelý bol najmä spôsob zakončenia talentovaného Švéda.

Dvadsaťtriročný Omark spravil v úvode svojho nájazdu rýchly obrat okolo vlastnej osi a potom presne zakončil strelou pomedzi nohy brankára Dana Ellisa, čím postavil na nohy Rexall Center.

Oilers vyhrali piaty z posledných šiestich stretnutí, podarilo sa im to aj bez kapitána Shawna Horcoffa a spomínaného Hemského.

"Toto je moja hra. Podobné kúsky občas robím, prečo by som ich nemal predviesť aj na tejto úrovni? Vedel som, že ak dám gól, tak vyhráme, aj preto som chcel využiť šancu, ktorá sa naskytla," povedal pre nhl.com po stretnutí Omark, ktorý si pripísal aj premiérovú asistenciu. "Neprekvapil ma, má skvelú hokejovú zručnosť," povedal o spoluhráčovi krajan Magnus Pääjärvi.

Rozhodujúci nájazd Linusa Omarka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Omark predviedol skvelý nájazd pri premiére v NHL