Obhajkyňa Kvitová prehrala s Radwaňskou

TASR|23. okt 2012 o 17:59

Českej tenistke Petre Kvitovej nevyšiel prvý krok na ceste za obhajobou vlaňajšieho titulu na šampionáte WTA Tour v Istanbule.

ISTANBUL. Českej tenistke Petre Kvitovej nevyšiel prvý krok na ceste za obhajobou vlaňajšieho titulu na šampionáte WTA Tour v Istanbule (dotácia 4,9 miliónov dolárov). Ako nasadená šestka prehrala v dueli bielej skupiny prvýkrát v kariére s Poľkou Agnieszkou Radwaňskou (4.) hladko v dvoch setoch 3:6 a 2:6.

Kvitová doplatila na príliš veľký počet nevynútených chýb najmä z bekhendu, nevychádzalo jej ani prvé podanie. Radwaňská bola v rozhodujúcich momentoch trpezlivejšia, zápas zakončila v poradí siedmym esom. Po prvom triumfe nad vlaňajšou wimbledonskou šampiónkou mala veľkú radosť.

"Začiatok turnaja je vždy veľmi dôležitý. Proti Petre som odštartovala výborne a po rýchlom brejku som viedla 3:0, súperka však potom za pár minút vyrovnala na 3:3. Bolo to ako na hojdačke. Koncovku som však zvládla lepšie a je skvelé, že som napokon vyhrala v dvoch setoch. Atmosféra v Istanbule bola rovnako ako minulý rok fantastická," povedala "Aga" v prvom interview priamo na kurte. V druhom súboji bielej skupiny nastúpili večer proti sebe Ruska Maria Šarapovová a Talianka Sara Erraniová.

V úvodnom zápase červenej skupiny vyhrala tretia nasadená olympijská šampiónka Američanka Serena Williamsová nad Nemkou Angelique Kerberovou (5.) jednoznačne 6:4 a 6:1. V treťom vzájomnom zápase si tak pripísala Serena druhý triumf, keď po 78 minútach premenila hneď svoj prvý mečbal.

biela skupina:

Agnieszka Radwaňská (4-Poľ.) - Petra Kvitová (6-ČR) 6:3, 6:2

Maria Šarapovová (2-Rus.) - Sara Erraniová (7-Tal.) 6:3, 6:2

červená skupina:

Serena Williamsová (3-USA) - Angelique Kerberová (5-Nem.) 6:4, 6:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Obhajkyňa Kvitová prehrala s Radwaňskou