Nie výhra 7:0, ale bitka bola vrcholom zápasu NHL, zapojil sa aj brankár

Brayden Schenn z Philadelphie (vľavo) a Alexander Urbom. Za nimi sa rozhodcovia snažia rozpliesť duo bitkárov Ray Emery a Brayden Holtby.
Brayden Schenn z Philadelphie (vľavo) a Alexander Urbom. Za nimi sa rozhodcovia snažia rozpliesť duo bitkárov Ray Emery a Brayden Holtby. (Autor: SITA/AP)
SITA|2. nov 2013 o 12:57

Steve Downie utrpel otras mozgu, Vincent Lecavalier prišiel o zuby. Ich Philadelphia navyše potupne prehrala.

PHILADELPHIA. Nie víťazstvo hostí 7:0, ale poriadna bitka bola vrcholom piatkového duelu Philadelphia - Washington v hokejovej NHL.

V hale Wells Fargo Center sa nebili len hráči, ale pästiarsku vložku v tretej tretine previedli aj gólmani Ray Emery a Braden Holtby.

Najhoršie dopadol útočník domácich Flyers Steve Downie, ktorý vo svojom prvom štarte za Philadelphiu po výmene z Colorada v závere druhej tretiny napadol Aarona Volpattiho.

Okrem menšieho trestu za tento zákrok a vyššieho za bitku ho arbitri vylúčili do konca duelu. Počas bitky však utrpel otras mozgu a museli ho previezť do nemocnice.

Bez ujmy nezostal ani hviezdny center Vincent Lecavalier, ktorý po zásahoch od Steva Oleksyho pravdepodobne prišiel o niekoľko zubov. Podľa generálneho manažéra Paula Holmgrena Downie ani Lecavalier nezasiahnu do sobotňajšieho stretnutia proti New Jersey.

Povesť búrliváka v sebe nezaprel domáci gólman Ray Emery. Do hry síce zasiahol prvýkrát až v 23. minúte, keď nahradil Steva Masona, no už v prvej polovici tretej tretiny v prerušenej hre prekorčuľoval celú hraciu plochu a pustil sa do brankára súpera Bradena Holtbyho.

Za toto vystúpenie si vyslúžil trest do konca zápasu a do bránky sa opäť vrátil Mason.

Emeryho vyhlásili za tretiu hviezdu zápasu, hoci inkasoval až štyri góly z pätnástich striel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nie výhra 7:0, ale bitka bola vrcholom zápasu NHL, zapojil sa aj brankár