NHL by sa mohla vrátiť do Prahy o dva roky

Zdeno Chára s Nathanom Hortonom, ktorý strelil v pražský zápasoch tri góly a Davidom Krejčím.
Zdeno Chára s Nathanom Hortonom, ktorý strelil v pražský zápasoch tri góly a Davidom Krejčím. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|11. okt 2010 o 15:00

NHL sa druhýkrát rozlúčila s O2 Arénou a všetko nasvedčuje tomu, že kluby z profiligy sa do Prahy vrátia.

PRAHA. Česká metropola porazila v predaji lístkov Štokholm aj Helsinki a ukázala, že je na NHL pripravená.

„Fanúšikovia spravili skvelú atmosféru a všetci sme si to užívali, nielen ja so Zdenom, ale aj ostatní spoluhráči," vravel David Krejčí.

Center prvého útoku Bruins zaznamenal v dvoch zápasoch tri asistencie a najmä v nedeľňajšom stretnutí patril medzi najlepších na ľade.

„Mrzí ma, že som nedal gól, ale naša formácia si vypracovala veľa šancí, góly dával tentokrát Horton. Hokej je tímový šport, preto individuálne veci až tak neriešim."

Atmosféra v Prahe sa za dva roky zlepšila

Rodák zo Štenberku si taktiež povzdychol, že už sa vracia s tímom do zámoria. „Tých zážitkov bolo plno. Bude na čo spomínať, ale na druhej strane sa teším do Bostonu, máme pred sebou sezónu plnú výziev."

Ku Krejčímu sa pridal aj krajan Martin Hanzal, ktorý hral centra druhého útoku Phoenixu. „Takéto zápasy si človek mnohokrát zahrá len raz za život. Preto som sa na ne extra tešil," skonštatoval dvadsaťtriročný útočník, ktorý svojim spôsobom hry výrazne pripomína mladého Michala Handzuša.

Druhýkrát si v Prahe zahral Radim Vrbata. Presadil sa aj strelecky, keď v sobotu skóroval dvakrát. „Tento rok to bolo oveľa lepšie ako v roku 2008. Ľudia už vedeli, na čo majú reagovať a nebolo tú len úplne ticho."

vrbata_ctk_gol_res.jpg

Radim Vrbata bol hviezdou prvého pražského zápasu.

Dvojzápas si pochvaľoval aj tréner Bostonu Claude Julien. „Pre nás bolo dôležité, že sme vyhrali druhý duel a necestujeme tak domov bez bodu. Z celého pobytu mám dobrý dojem, utužili sme tímového ducha, čo nám pomôže v ďalších zápasoch. Myslím si, že máme dobre poskladanú zostavu," dodal kouč Bruins.

Julien sa vrátil aj k podpisu zmlúv s Chárom a Patricom Bergeronom, ktoré uzavrelo vedenie Bostonu v Prahe.

„Obaja sú ikonami Buins. Je veľmi dôležité, že budú pokračovať v klube aj v ďalších rokoch. Môžeme na tom stavať," uzavrel.

chara_doan_res.jpg

O dva roky by mohol prísť Montreal alebo Toronto

Vedenie NHL pochválilo pražských organizátorov za projekt NHL Premiere Prague a pomaly začalo hovoriť o návrate do českej metropoly.

„Uvažuje sa o tom, reálne to vychádza na rok 2012, lebo budúci rok organizujeme majstrovstvá Európy vo volejbale," povedal pre idnes.cz konateľ Českej sportovní, ktorá projekt zastrešila, Vladimír Šafařík.

O dva roky by radi organizátori priviedli tím z Kanady. „Chceli by sme Toronto alebo Montreal, ale sú to najdrahšie kluby v NHL. Cenová politika je veľmi zložitá. Budeme sa však vždy snažiť, aby lístky neboli drahšie ako pred dvoma rokmi, keď tu boli hráči New York Rangers. Chceli by sme ostať pri rovnakom modeli ako doteraz. Jeden atraktívny klub so slávnou históriou a druhý zas taký, kde hrá viacero českých hráčov," dodal Šafařík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL by sa mohla vrátiť do Prahy o dva roky