NHL: Bondra skóroval dvakrát do siete Islanders

SITA|10. okt 2003 o 12:12

NEW YORK 10. októbra (SITA) - Slovenský hokejista Peter Bondra vstúpil do novej sezóny NHL dvoma gólmi a prispel k výhre Washingtonu vo štvrtkovom zápase nad New York Islanders 6:1. Islanders mali v prípravných dueloch stopercentnú úspešnosť a vyhrali vše

tkých sedem stretnutí, no Washingtonu stačili len dve minúty a po góle Jaromíra Jágra ostrovania prehrávali. "Pamätám si svoj prvý gól za Washington. Tiež sme vyhrali 6:1, no sezóna sa nám nevydarila," pousmial sa Jágr. O štyri minúty po ňom zvyšoval na 2:0 John Gruden. Necelú minútu nato sa ostrovania dostali do hry presným zásahom Mariusza Czerkawského, no Bondra 53 sekúnd pred koncom prvej tretiny prvým gólom v zápase opäť zvýšil vedenie domáceho celku. Hráči z hlavného mesta USA pridali do 27. minúty ďalšie tri góly a bolo po zápase. Bondra bol po stretnutí spokojný. "Takto by sme mali hrať stále. Nie som si istý, či sa nám to podarí aj v ďalších 80 zápasoch, ale určite sa o to pokúsime," povedal slovenský kanonier. Debut na lavičke New Yorku nevyšiel trénerovi Stevovi Stirlingovi. "Bežne sa stáva, že dvaja, traja, štyria hráči nezahrajú dobre. Ale dnes nezahral z nášho mužstva dobre nikto," hneval sa 53-ročný Stirling, bývalý kouč farmárskeho tímu Islanders.

Víťazstvo Philadelphie 2:0 nad Buffalom poistil v 47. minúte Michal Handzuš. Hostia držali dve tretiny bezgólový stav, potom však pykali za vylúčenia. Už po 7 sekundách využil vylúčenie obrancu Alexeja Žitnika Mark Recchi, ktorý za chrbát brankára Ryana Millera dorazil strelu fínskeho nováčika v obrane Joniho Pitkänena. O päť minút sedel na trestnej lavici opäť Žitnik a Handzuš bekhendom upravil na konečný stav. "Okrem posledných troch minút sme mali duel pod kontrolou. Podali sme dobrý výkon," pochvaľoval si kouč Flyers Ken Hitchcock. "O osude zápasu rozhodli dve dorážky, ale tak to chodí," pokrčil ramenami Miller, ktorý svojimi zákrokmi dlho držal nerozhodný výsledok. Gólman Philadelphie Jeff Hackett vychytal hneď pri svojom prvom štarte v novom drese shutout. "Boli tu aj moji rodičia a nechcel som, aby moja mama počula z hľadiska bučanie," usmieval sa 35-ročný veterán, ktorý k letcom prišiel z Boston Bruins.

Aj vďaka asistencii Mariána Hossu vyhrala Ottawa v kanadskom derby nad Montrealom 5:2. V polovici zápasu unikol Hossa s Phillipsom a po jeho prihrávke zvyšoval ottawský obranca na 4:1. V drese Canadiens zaznamenal asistenciu pri góle Mika Ribeira Richard Zedník. Pred zápasom si domáci hráči uctili pamiatku asistenta trénera Rogera Neilsona, ktorý v lete prehral boj s rakovinou, a aj tragicky zosnulého útočníka Atlanty Dana Snydera. "Dnes to bol veľmi emotívny zápas. Všetci sme mysleli na Rogera," povedal kapitán Senators Daniel Alfredsson. Gólman Montrealu Jose Theodore inkasoval päť gólov od piatich rôznych strelcov. "Robili sme chyby a dobrý súper ich potrestal. Joseho sme nechali v štichu a vtedy sa ťažko chytá," bránil najlepšieho brankára sezóny 2001/2002 kouč Claude Julien.

Dve sekundy pred koncom prišli o zisk bodu hokejisti Los Angeles. Po góle Žigmunda Pálffyho v 50. minúte, na ktorý mu prihrával Jozef Stümpel, vyhrávali Kings na ľade Detroitu 2:1, ale necelé štyri minúty pre záverom vyrovnal Pavel Daciuk a víťazný gól padol z hokejky Steva Yzermana. Kapitán Red Wings vstúpil do svojej 21. sezóny v NHL presnou strelou z pravého kruhu. "Mojím cieľom bolo hrať tak, aby na mňa diváci nekričali. Chcel som podať dobrý výkon," povedal veterán Yzerman, ktorý vynechal takmer celú uplynulú sezónu pre zranenie kolena. Dominik Hašek pustil pri svojom návrate do ligy za svoj chrbát len Pálffyho strelu zblízka a pokus Erica Belangera. "Nechytal som zle, ale viem zahrať aj lepšie," povedal český brankár.

Andrej Nedorost bol jediným strelcom Columbusu a jeho tím prehral na ľade Atlanty 1:2. Hráčom Thrashers však výhra veľa radosti po smrti Dana Snydera nepriniesla. Víťazný gól strelil dve a pol minúty pred koncom obranca Chris Tamer. Atlanta plánuje dať víťazný puk Snyderovej rodine. "Lepší pocit nám to síce neprinesie, ale chceme niečo spraviť ako tím," povedal kouč Bob Hartley. Snyder zomrel na následky autohavárie, ktorú spôsobil jeho spoluhráč Dany Heatley. "Robíme to pre Dana a jeho rodinu, aj pre Danyho a jeho rodinu. Je to jeden z najťažších týždňov nášho života," dodal Hartley, ktorého zverenci mali na dresoch aj Snyderovo číslo 37. Na televíznej obrazovke premietali zábery, na ktorých Snyder fajčil cigaru po víťazstve s farmárskym tímom Chicago Wolves (AHL) v roku 2002.


Štvrtkové výsledky:

Ottawa - Montreal 5:2 (3:1, 2:1, 0:0)

Aj vďaka asistencii Mariána Hossu vyhrala Ottawa v kanadskom derby nad Montrealom 5:2. V polovici zápasu unikol Hossa s Phillipsom a po jeho prihrávke zvyšoval ottawský obranca na 4:1. V drese Canadiens zaznamenal asistenciu pri góle Mika Ribeira Richard Zedník. Pred zápasom si domáci hráči uctili pamiatku asistenta trénera Rogera Neilsona, ktorý v lete prehral boj s rakovinou, a aj tragicky zosnulého útočníka Atlanty Dana Snydera. "Dnes to bol veľmi emotívny zápas. Všetci sme mysleli na Rogera," povedal kapitán Senators Daniel Alfredsson. Gólman Montrealu Jose Theodore inkasoval päť gólov od piatich rôznych strelcov. "Robili sme chyby a dobrý súper ich potrestal. Joseho sme nechali v štichu a vtedy sa ťažko chytá," bránil najlepšieho brankára sezóny 2001/2002 kouč Claude Julien.

Góly: 6. Spezza (Bonk, Alfredsson), 18. Neil (Redden, Van Allen), 20. Sčastlivyj (Rachůnek, Phillips), 30. Phillips (MARIÁN HOSSA), 38. Alfredsson (Spezza) - 12. Hainsey (Juneau, Dackell), 35. Ribeiro (ZEDNÍK, Markov). Vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše Neil - Dwyer na 5 min, presilovky: 2.0, oslabenia:0:0. Brankári: Lalime - Theodore. Diváci: 18 500.


Philadelphia - Buffalo 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Víťazstvo Philadelphie 2:0 nad Buffalom poistil v 47. minúte Michal Handzuš. Hostia držali dve tretiny bezgólový stav, potom však pykali za vylúčenia. Už po 7 sekundách využil vylúčenie obrancu Alexeja Žitnika Mark Recchi, ktorý za chrbát brankára Ryana Millera dorazil strelu fínskeho nováčika v obrane Joniho Pitkänena. O päť minút sedel na trestnej lavici opäť Žitnik a Handzuš bekhendom upravil na konečný stav. "Okrem posledných troch minút sme mali duel pod kontrolou. Podali sme dobrý výkon," pochvaľoval si kouč Flyers Ken Hitchcock. "O osude zápasu rozhodli dve dorážky, ale tak to chodí," smútil Miller, ktorý svojimi zákrokmi dlho držal nerozhodný výsledok. Gólman Philadelphie Jeff Hackett vychytal hneď pri svojom prvom štarte v novom drese shutout. "Boli tu aj moji rodičia a som nechcel, aby moja mama počula z hľadiska bučanie," usmieval sa 35-ročný veterán, ktorý k letcom prišiel z Boston Bruins.

Góly: 42. Recchi (Pitkänen, Justin Williams), 47. HANDZUŠ (Williams, Desjardins). Vylúčení: 6:6 na 2 min, navyše K. Primeau 5+DKZ, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 26:17. Brankári: Hackett - R. Miller. Diváci: 19 130.


Washington - N.Y. Islanders 6:1 (3:1, 3:0, 0:0)

Peter Bondra vstúpil do novej sezóny NHL dvoma gólmi a prispel tak k výhre Washingtonu v štvrtkovom zápase nad New York Islanders 6:1. Islanders mali v prípravných dueloch stopercentnú úspešnosť a vyhrali všetkých sedem stretnutí, no Washingtonu stačili len dve minúty a po góle Jaromíra Jágra viedli. "Pamätám si svoj prvý gól za Washington. Tiež sme vyhrali 6:1, no sezóna sa nám nevydarila," pousmial sa Jágr. O štyri minúty po ňom zvyšoval na 2:0 John Gruden. Necelú minútu nato sa ostrovania dostali do hry presným zásahom Mariusza Czerkawského, no Bondra 53 sekúnd pred koncom prvej tretiny prvým gólom v zápase opäť zvýšil vedenie domáceho celku. Hráči z hlavného mesta USA pridali do 27. minúty ďalšie tri góly a bolo po zápase. Bondra bol po stretnutí spokojný. "Takto by sme mali hrať stále. Nie som si istý, či sa nám to podarí aj v ďalších 80 zápasoch, ale určite sa o to pokúsime," povedal slovenský kanonier. Debut na lavičke New Yorku nevyšiel trénerovi Stevovi Sterlingovi. "Bežne sa stáva, že dvaja, traja, štyria hráči nezahrajú dobre. Ale dnes nezahral z nášho mužstva dobre nikto," pokrčil ramenami 53-ročný Sterling.

Góly: 3. Jágr (Gordon), 7. Gruden (Willsie), 20. BONDRA (Gončar, Willsie), 22. Grier (Jágr, Halpern), 25. BONDRA (Zubrus, Lang), 27. Halpern (Doig, Konowalchuk) - 8. Czerkawski. Vylúčení: 3:8 na 2 min, navyše Sutherby - Wiemer na 5 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 37:18. Brankári: Kölzig - Snow (27. DiPietro). Diváci: 15 791.


Atlanta - Columbus 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Andrej Nedorost bol jediným strelcom Columbusu a jeho tím prehral na ľade Atlanty 1:2. Hráčom Thrashers však výhra veľa radosti po smrti Dana Snydera nepriniesla. Víťazný gól strelil dve a pol minúty pred koncom obranca Chris Tamer. Atlanta plánuje darovať víťazný puk Snyderovej rodine. "Lepší pocit nám to síce neprinesie, ale chceme niečo spraviť ako tím," povedal kouč Bob Hartley. Snyder zomrel na následky autohavárie, ktorú spôsobil jeho spoluhráč Dany Heatley. "Robíme to pre Dana a jeho rodinu, aj pre Danyho a jeho rodinu. Je to jeden z najťažších týždňov nášho života," dodal Hartley, ktorého zverenci mali na dresoch aj Snyderovo číslo 37. Na televíznej obrazovke premietali zábery, na ktorých Snyder fajčil cigaru po víťazstve s farmárskym tímom Chicago Wolves (AHL) v roku 2002.

Góly: 14. Kovaľčuk (F. Kaberle, Piroš), 58. Tamer (Kovaľčuk, McEachern) - 39. A. NEDOROST (Ling, Sydor). Vylúčení: 6:8 na 2 min, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 27:27. Brankári: Nurminen - Denis. Diváci: 17 918.


Detroit - Los Angeles 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)

Dve sekundy pred koncom prišli o zisk bodu hokejisti Los Angeles. Po góle Žigmunda Pálffyho v 50. minúte, na ktorý mu prihrával Jozef Stümpel, vyhrávali Kings na ľade Detroitu 2:1, ale necelé štyri minúty pre záverom vyrovnal Pavel Daciuk a víťazný gól padol z hokejky Steva Yzermana. Kapitán Red Wings vstúpil do svojej 21. sezóny v NHL presnou strelou z pravého kruhu. "Mojím cieľom bolo hrať tak, aby na mňa diváci nekričali. Chcel som podať dobrý výkon," povedal veterán Yzerman, ktorý vynechal takmer celú uplynulú sezónu pre zranenie kolena. Dominik Hašek pustil pri svojom návrate do ligy za svoj chrbát len Pálffyho strelu zblízka a pokus Erica Belangera. "Nechytal som zle, ale viem zahrať aj lepšie," povedal český brankár.

Góly: 11. Fischer (Daciuk, Hull), 57. Daciuk (Lidström, Whitney), 60. Yzerman (Whitney) - 33. E. Belanger (Avery, Laperriere), 50. PÁLFFY (STÜMPEL, Corvo). Vylúčení: 3:7 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 38:23. Brankári: Hašek - Čechmánek. Diváci: 20 066.


Florida - Carolina 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)

Florida vyhrala otvárací zápas sezóny prvýkrát do roku 1999. Carolina bola aktívnejším mužstvom, domáci gólman Roberto Luongo však pustil za svoj chrbát len strelu Erica Cola. Obaja súperi sa opäť stretnú už v pondelok, tentoraz na ľade Caroliny.

Góly: 12. Hagman (Mikael Samuelsson), 48. Huselius (V. Bure), 60. Viktor Kozlov (Jokinen, E. Messier) - 40. Cole (Vašíček, Hill). Vylúčení: 4:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 26:32. Brankári: Luongo - Weekes. Diváci: 17 212.


Nashville - Anaheim 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Prvý hráč eskimáckeho pôvodu v NHL Jordin Tootoo síce neskóroval, ale svojím tvrdým štýlom atakoval Craiga Johnsona, ktorého chránil Garrett Burnett, za čo dostal menší trest. Nasledujúcu presilovku využil David Legwand a poistil výhru Predators.

Góly: 26. A. Johansson (Legwand, S. Walker), 32. Eaton (Hall, R. Murray), 51. Legwand (Židlický, Timonen) - 41. R. Niedermayer (Fiodorov, Ozolinš). Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Brookbank 2x, S. Walker - Burnett 2x na 5 min, T. Simpson na 5+DKZ, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 26:29. Brankári: Vokoun - Gerber. Diváci: 16 684.


Edmonton - San Jose 5:2 (0:0, 1:0, 4:2)

Víťazný gól strelil nováčik Raffi Torres, ktorý v 55. minúte zlomil zápas za stavu 2:2. Pre 22-ročného útočníka to bol prvý presný zásah v NHL. Edmonton pred zápasom vyradil dres v číslom 31 legendárneho brankára Granta Fuhra.

Góly: 28. Horcoff (Laraque, Torres), 45. Chimera (Hemský), 55. Torres (Staios, Horcoff), 57. Smyth (Brewer, Hemský), 58. Smyth (Hemský, M.-A. Bergeron) - 42. Cheechoo (Damphousse, McCauley), 46. Michálek (W. Primeau). Vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše Davison (SJ) na 5+DKZ, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 28:21. Brankári: T. Salo - Nabokov. Diváci: 16 839.


Vancouver - Calgary 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Todd Bertuzzi sa snaží vyjednať si s Vancouverom čo najlepší nový kontrakt a v 10. minúte otvoril skóre zápasu, keď sa v presilovke presadil pred bránkou svojou mohutnou postavou. Na 4:1 upravil svojím prvým gólom v NHL nováčik Jason King.

Góly: 11. Bertuzzi (Morrison, S. Salo), 18. Čubarov (May, Jovanovski), 39. Ruutu (Malík, Čubarov), 50. J. King (D. Sedin, H. Sedin) - 36. Clark (Leopold, Regehr). Vylúčení: 3:5 na 2 min, presilovky. 2:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 26:23. Brankári: Cloutier - Turek. Diváci: 18 630.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL: Bondra skóroval dvakrát do siete Islanders