Nemecká obrana bola deravá, fanúšikovia bučali na Gómeza

Roque Santa Cruz z Paraguaja (s loptou).
Roque Santa Cruz z Paraguaja (s loptou). (Autor: SITA/AP)
SITA|15. aug 2013 o 12:03

Nemcov doma vypískali za výkon proti Paraguaju.

KAISERSLAUTERN. Nečakaná remíza 3:3 sa zrodila v stredajšom prípravnom stretnutí vo futbale medzi Nemeckom a Paraguajom.

Napriek tomu, že krajiny delí v rebríčku FIFA až 47 pozícii, Paraguajčania viedli po štvrťhodine už 2:0 a neskôr aj 3:2.

Nemci pritom nastúpili so všetkými oporami, chýbala len dvojica z Bayernu Schweinsteiger - Götze.

Nemci si vypočuli na svoju hru aj piskot od domácich fanúšikov. "Zaváhanie nám poslúži ako varovanie. Rozhodne nemôžeme takto hrať aj v kvalifikácii proti Rakúšanom," povedal brankár Manuel Neuer.

Na víťazstvá zvyknutí Nemci nevyhrali už druhý zápas po sebe, predtým v príprave prehrali s Američanmi 3:4.

"V prvom polčase sme vyprodukovali obrovské chyby, súperovi sme dopriali až príliš veľa priestoru," povedal domáci tréner Joachim Löw.

"Nemáme príliš skúsený tím, remíza s jedným z najväčších favoritov budúcoročného svetového šampionátu je preto pre nás fantastický výsledok," povedal útočník Paraguaja Roque Santa Cruz.

Lahm kritizuje fanúšikov

Kapitán Nemcov Philipp Lahm rázne odsúdil fanúšikov, ktorí bučali na útočníka Maria Gómeza. Priaznivcom sa nepáčilo, že nahradil Kloseho, ktorý dlhodobo pôsobil v miestnom 1. FC Kaiserslautern.

Mario Gómez je však všeobecne už dlhodobo nepopulárny u nemeckých fanúšikov. Nemajú ho radi od majstrovstiev Európy 2008, keď nepremenil množstvo šancí v súboji s Rakúskom.

"Fanúšikovia majú právo vyjadriť svoj názor, platia za vstupenky veľa peňazí a môžu byť kritickí. Nepáči sa mi však, keď bučia na hráča, ktorý ešte len prichádza na trávnik. To nepatrí k futbalu. Odsudzujem takéto správanie a chcem, aby o tom vedeli, preto to hovorím takto otvorene pred žurnalistami," uviedol Lahm.

Lahmov spoluhráč bol donedávna aj Gómez. Ten však pred pár týždňami prestúpil do Fiorentiny. Za Nemecko dal Gómez 25 gólov v 59 stretnutiach.

Súvisiaci obsah

Najčítanejšie
Najnovšie
4 hod
24 hod
7 dní
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nemecká obrana bola deravá, fanúšikovia bučali na Gómeza