Nemanja Matič: Ak nepríde k zmenám, v národnom tíme končím

(Autor: Twitter)
TASR|15. nov 2015 o 10:14

Ako hráč Chelsea Londýn je možno najväčšou hviezdou srbského národného tímu. Nemanja Matič po prehre 1:4 s Českom pohrozil, že za reprezentáciu už hrať nebude.

BELEHRAD. Hladká prehra 1:4 s Českom vyvolala v Srbsku ďalšiu vlnu nespokojnosti nielen u futbalových fanúšikov, ale aj v samotnej reprezentácii.

Ostré slová volil najmä stredopoliar londýnskej Chelsea a bývalý hráč MFK Košice Nemanja Matič. Je pripravený ukončiť svoje pôsobenie v národnom tíme, pokiaľ sa v ňom niečo nezmení.

Nemanju Matiča pobúril výkon spoluhráčov v zápase proti Česku.

"Prístup niektorých hráčov je neprijateľný. Nielen na ihrisku, ale aj mimo neho. Bolo to očividné, hneď ako sme sa v pondelok zišli," hneval sa Matič.

"Vždy som sa snažil ísť príkladom, ale niekto to nechce vidieť. Povedal som trénerovi, že ak nepríde k zmenám, v národnom mužstve skončím," citovala ho agentúra Reuters.

Česko zdolalo Srbsko, predviedlo efektívny útok a dobrú obranu.

Srbsko má síce plejádu hráčov v popredných európskych ligách, ale na budúcoročný európsky šampionát vo Francúzsku nepostúpilo. Rovnako ako na predchádzajúce dva veľké turnaje EURO 2012 a MS 2014.

"Skutočne by som rád vedel, či niektorí z mojich spoluhráčov majú takú biednu pracovnú morálku i vo svojich kluboch, ako to predvádzajú väčšinu času v reprezentácii," poznamenal Matič.

matic_res.jpg

Nemanja Matič z Chelsea Londýn je možno najväčšou hviezdou srbského národného tímu. FOTO - TASR/AP.

Podobne sa vyjadril aj manažér reprezentácie Savo Miloševič. Naznačil, že kvôli zlým vystúpeniam srbského tímu možno spolu s trénerom Radovanem Čurčičom skončia.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Nemanja Matič: Ak nepríde k zmenám, v národnom tíme končím