Nadal vyzve Federera po dvadsiatytretíkrát

Rafael Nadal sa vo štvrťfinále v Miami potrápil s Tomášom Berdychom.
Rafael Nadal sa vo štvrťfinále v Miami potrápil s Tomášom Berdychom. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|1. apr 2011 o 17:18

Novak Djokovič v sezóne ešte neprehral a v Miami je v semifinále. V ňom sa stretnú aj Rafael Nadal s Rogerom Federerom.

BRATISLAVA. Novak Djokovič naďalej predvádza skvelé výkony. Po triumfe na Australian Open a v Indian Wells je stále v hre o titul aj v Miami.

Na okruhu ATP ťahá srbský tenista v tejto sezóne naďalej sériu bez prehry. Vyhral 22 zápasov v rade a na Floride je v semifinále, kde ho v piatok vyzve Mardy Fish.

Dvadsaťdeväťročný tenista bude od pondelka novou americkou jednotkou a trúfa si aj na výborne hrajúceho Djokoviča. „Keď vidíte Novaka ako hrá, vôbec vás neprekvapuje, že ešte neprehral. Nemôže však vyhrávať stále, prečo by nemohol prehrať so mnou,“ povedal s úsmevom pre agentúru AP Fish.

Nadala museli ošetrovať

Väčším lákadlom pre fanúšikov však bude druhý semifinálový súboj. Už dvadsiatytretíkrát sa proti sebe postavia Rafael Nadal proti Rogerovi Federerovi. Štrnásťkrát vyhral Španiel.

Nadal pôjde do zápasu opäť ako favorit, ale môže sa na ňom odzrkadliť únava zo štvrťfinále. V ňom vyhral nad Tomášom Berdychom až v troch setoch, keď mu počas zápasu ošetrovali rameno.

Napriek tomu ale Španiel ukázal v rozhodujúcich momentoch svoju silu, vyhral všetky dôležité loptičky a nad Čechom triumfoval už deviatykrát v rade.

Federer postúpil medzi najlepších štyroch bez problémov, keď mu po troch gemoch vzdal Francúz Gilles Simon kvôli problémom s krčnou chrbticou.

Obaja tenisti sa na vzájomný zápas tešia a sľubujú divákom tesnú koncovku. „Máme za sebou toľko historických zápasov, že nám ich nikto nemôže zobrať,“ povedal pre espn.com Švajčiar.

Federer s Nadalom hrali posledný zápas vo finále ATP v Londýne

Naposledy vyhral Federer

„Zohrali sme mnoho tesných zápasov, ktoré boli výborné. Ak ste vyhrali, boli ste šťastný, ak ste prehrali, mohli ste povedať, že ste odviedli všetko,“ dodala svetová trojka.

Naposledy sa dlhoroční rivali stretli vo finále ATP v Londýne, kde vyhral v troch setoch dvadsaťdeväťročný Švajčiar.

„Hrať proti Rogerovi je vždy niečo výnimočné. Vždy sme mali k sebe rešpekt a teraz sme už aj dobrými priateľmi. Absolvovali sme veľa exhibícií a máme skvelý vzťah,“ dodal pre oficiálnu stránku turnaja Nadal.

„Dôležitosť našich zápasov znásobuje, že vždy ide o veľa. Na zápas sa teším, lebo bude určite výborný.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal vyzve Federera po dvadsiatytretíkrát