Nadal postúpil v Monte Carlo do semifinále, čaká ho Djokovič

Antukový kráľ Rafael Nadal by si v Monaku rád pripísal ďalší turnajový vavrín.
Antukový kráľ Rafael Nadal by si v Monaku rád pripísal ďalší turnajový vavrín. (Autor: TASR/AP)
TASR|17. apr 2015 o 17:51

Prestížny antukový turnaj vstúpil do svojej záverečnej fázy.

MONTE CARLO. Český tenista Tomáš Berdych sa prebojoval už do semifinále dvojhry na turnaji Masters 1000 v Monte Carlo. Jeho súper Kanaďan Miloš Raonič za stavu 2:5 piatkový štvrťfinálový súboj skrečoval.

Medzi najlepšiu štvorku postúpil aj najvyššie nasadený Srb Novak Djokovič, ktorý si poradil s turnajovou osmičkou Chorvátom Marinom Čiličom hladko v dvoch setoch 6:0, 6:3. O rok mladšieho rivala zdolal aj v ich dvanástom vzájomnom dueli.

Dvadsaťsedemročný Belehradčan Djokovič v piatok dosiahol svoj 15. zápasový úspech za sebou.

"Celkovo to bol môj zatiaľ najvydarenejší duel na tomto turnaji. Presne to som chcel, také čosi som si želal," povedal Djokovič.

Zverenec Borisa Beckera a Mariána Vajdu Djokovič triumfoval v Monte Carle predvlani. V sezónach 2009 a 2012 bol vo finále. Zatiaľ poslednú prehru utrpel 28. februára vo finále v Dubaji v SAE od Švajčiara Rogera Federera. Medzičasom uspel v jednom daviscupovom singli a získal trofeje v kalifornskom Indian Wells a v Miami na Floride.

Posledným semifinalistom turnaja sa stal Španiel Rafael Nadal, ktorý vo štvrťfinále zdolal svojho krajana Davida Ferrera v troch setoch 6:4, 5:7 a 6:2.

"Je to dôležité víťazstvo, na ktorom môžem stavať," vyhlásil 28-ročný ľavoruký Malorčan Nadal, ktorý v sobotňajšom semifinále preverí lídra svetového rebríčka Novaka Djokoviča zo Srbska, nad ktorým vedie 23:19.

Predchádzajúcich šesť duelov tejto dvojice sa odohralo vo finálovej fáze.

Španiel naposledy triumfoval na minuloročnom Rolland Garros 3:6, 7:5, 6:2, 6:4.

V Monte Carle je stav na zápasy 2:1 z Nadalovho pohľadu a "kráľ antuky" nepochybne bude prahnúť po odplate za finále ročníka 2013. Predtým Djokoviča zdolal vo finále edícií 2009 a 2012.

Pred semifinále je Djokovič sústredný a plný odhodlania: "Musím sa mentálne pripraviť na túto výzvu, ktorá je na antuke azda najväčšou z predstaviteľných. Budem potrebovať vysokú úroveň výkonu, a to počas celého súboja."

ATP Masters 1000 (Monte Carlo):

Štvrťfinále:

Tomáš Berdych (6-ČR) - Miloš Raonič (4-Kan.) 5:2 - skreč Raonič,

Gael Monfils (14-Fr.) - Grigor Dimitrov (9-Bulh.) 6:1, 6:3

Novak Djokovič (1-Srb.) - Marin Čilič (8-Chorv.) 6:0, 6:3

Rafael Nadal (3-Šp.) - David Ferrer (5-Šp.) 6:4, 5:7, 6:2

Semifinálové dvojice

Tomáš Berdych (6-ČR) - Gael Monfils (14-Fr.), Novak Djokovič (1-Srb.) - Rafael Nadal (3-Šp.)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Nadal postúpil v Monte Carlo do semifinále, čaká ho Djokovič