Na druhýkrát už kontrakt v UFC získal, po zápase vyzval Chimaeva

Bo Nickal.
Bo Nickal. (Zdroj: MMAJunkie.)
Daniel Stankovič|28. sep 2022 o 13:20

Talentovaný bojovník odišiel zo zápasu so zmluvou s UFC v kapse.

LAS VEGAS. Ešte pred necelým mesiacom sa mu víťazstvom v sérii Dana White´s Contender Series kontrakt v prestížnej americkej lige UFC neušiel, dnes tomu už bolo inak.

Američan Bo Nickal sa nad ránom opäť predstavil pred zrakom hlavných predstaviteľov UFC, aby ich v súboji proti krajanovi Donovanovi Beardovi presvedčil o svojich kvalitách.

Je potrebné povedať, že sa to Nickalovi podarilo. Dvadsaťšesťročný bojovník skúsenejšieho protivníka zdolal hneď v prvej minúte úvodného kola na submisiu triangle choke.

Sebavedomie mu nechýba, pýta si hviezdu UFC

Nickal si tak do štatistík pripísal už tretie profesionálne víťazstvo v zmiešaných bojových umeniach.

Hoci sa v auguste prezident UFC Dana White vyjadroval, že Nickal potrebuje pred vstupom do najlepšej ligy nabrať viac skúseností, po výhre nad Beardom mu kontrakt udelil.

Sebavedomý Nickal si potom v rozhovore po zápase vybral ďalšieho súpera.

„Ak si to UFC praje, dajte mi toho Švéda (Khamzata Chimaeva). Nie je najlepší, pretože nevie ani navážiť požadovanú váhu pred súbojom, ale ak by to mal byť problém, tak ja to beriem,“ uviedol po výhre Nickal.

O chlp opatrnejší bol vo vyjadrení Dana White, ktorý odkázal, že má pre talentovaného bojovníka po zisku zmluvy s UFC vybranú inú cestu.

Rodák z Rifle je podľa mnohých považovaný za jeden z najväčších talentov v MMA.

Čo sa týka úspechov, Nickal je viacnásobný americký univerzitný šampión vo wrestlingu, zlato má z národných majstrovstiev, ako aj zo svetového šampionátu do 23 rokov v Budapešti v roku 2019.

Pred dvoma rokmi sa Nickal zúčastnil americkej kvalifikácie v zápasení na olympíjske hry v Tokiu, kde prehral vo finále s Davidom Taylorom.

Zaujímavosťou je, že Taylor neskôr vo váhe do 86 kilogramov získal na olympiáde zlatú medailu v zápasení vo voľnom štýle.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Na druhýkrát už kontrakt v UFC získal, po zápase vyzval Chimaeva