Na autobus so Stochom lietali dlaždice

Miroslav Stoch v červenom.
Miroslav Stoch v červenom. (Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|14. apr 2010 o 19:39

Bola to poriadna rana, okno našťastie neprasklo, tvrdí o napadnutí autobusu futbalista Miroslav Stoch.

Bola to poriadna rana, okno našťastie neprasklo, tvrdí o napadnutí autobusu futbalista Miroslav Stoch.

BRATISLAVA. Nechýbalo veľa a prišlo by k tragédii. Futbalisti Twente Enschede sa cestou na futbalový zápas do Alkmaaru stali terčom vandalov.

Autobus, v ktorom sedel aj slovenský reprezentant Miroslav Stoch, prechádzal z hotela na štadión, keď ho pod jedným z mostov zasypali dlažobné kocky. Neznámi chuligáni mali na hlavách kukly. „Niekto zvonka hodil čosi do nášho autobusu. Zrejme kamene alebo niečo podobné, pretože jeden z nich preliačil okno. Bola to poriadna rana," opisoval pre vlastnú stránku Stoch nepríjemné momenty, ktoré prežívala posádka lídra holandskej Eredivisie. Klub už vraj podal trestné oznámenia na neznámeho páchateľa.

„Ešte šťastie, že to okno sa nerozletelo alebo neprasklo celé, pretože pod ním sedeli hráči. Nikto z nás nevedel, čo sa deje. Chvalabohu, nikomu sa nič nestalo a po chvíli sme dorazili na štadión," povedal Stoch.

„Bol to šok. Mohlo prísť k veľkému nešťastiu. Stalo sa niečo, čo som ešte v tejto krajine nezažil," cituje holandský denník De Telegraaf kouča Twente Steva McClarena.

„Nechápem, ako sa také niečo môže stať. Veď autobus mohol zísť z diaľnice," tvrdil prezident Twente Joop Munsterman.

Podľa Stocha však útok výsledok zápasu neovplyvnil. Twente, ktoré je lídrom holandskej ligy, prehralo (0:1) v Alkmaare, aj keď bolo lepším tímom. „Urobili sme zopár chýb. Nemali sme šťastie v koncovke, lopta bola veľakrát v ohni a blízko bránkovej čiary, no nie a nie do siete," tvrdil Stoch.

Enschede má dve kolá pred koncom štvorbodový náskok pred Ajaxom Amsterdam, ktorý však má večer zápas k dobru. „Vieme, čo to znamená, ale rozhodne sa z toho nevešiame. Aj keď Ajax vyhrá, čo silno predpokladám, máme na čele bod náskok a stále všetko vo svojich rukách," tvrdil včera Stoch, ktorý patril v zápase k najlepším hráčom zápasu.

Twente hrá v sobotu doma proti Feynordu Rotterdam, na posledný zápas cestuje do Bredy. „Chceme ukázať našim fanúšikom, že jedna prehra nás v boji o titul nepoloží."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Na autobus so Stochom lietali dlaždice