Murray ukončil spoluprácu s Corretjom

(Autor: SITA/AP)
SITA|29. mar 2011 o 16:51

Britský tenista Andy Murray v utorok oznámil ukončenie spolupráce so španielskym trénerským konzultantom Alexom Corretjom.

LONDÝN. Rodák zo škótskeho Dunblane spolupracoval s bývalým druhým hráčom svetového rebríčka len na čiastočný úväzok od roku 2008. Po vlaňajšom júlovom rozchode s Milesom Maclaganom nemal Murray v realizačnom tíme tradičného kouča.

"Môj vzťah s Alexom za ostatné tri roky bol veľmi dobrý. Naučil som sa od neho veľmi veľa a chcem mu poďakovať za odvedenú tvrdú prácu, entuziazmus, obetavosť a podporu. Je to môj dobrý priateľ a poradca, po boku ktorého som dosiahol veľa úspechov a prežil úspešné obdobie aj mimo kurtu," uviedol Murray v stanovisku na svojej internetovej stránke www.andymurray.com.

Dvadsaťtriročný niekdajší druhý muž renkingu Murray momentálne prežíva najhoršie obdobie vo svojej kariére po prieniku medzi absolútnu špičku. Ťahá sériu štyroch nezdarov, pričom minulý piatok v Miami nestačil na domáceho Alexa Bogomolova, 118. v počítačovom poradí.

Denník The Guardian v uplynulých dňoch priniesol informáciu, že bývalý český tenista Ivan Lendl sa stretol s manažmentom Brita Andyho Murraya a ponúkol päťke svetového rebríčka svoje trénerské služby. Bola by to jeho premiéra v takejto funkcii.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Murray ukončil spoluprácu s Corretjom