Montreal je späť v hre, Budaj opäť nechytal

Rangers aj po prehre vedú vo finále 2:1 na zápasy.
Rangers aj po prehre vedú vo finále 2:1 na zápasy. (Autor: FOTO - SITA/AP)
SITA|23. máj 2014 o 06:12

Oporou Canadiens v treťom zápase finále Východnej koferencie bol mladý brankár Dustin Tokarski.

MONTREAL. Hokejisti Montrealu Canadiens vyhrali v dôležitom treťom zápase série nad New York Rangers 3:2 po predĺžení. Vo finále Východnej konferencie prehrávajú 1:2 na zápasy.

Vôbec prvú výhru v play off vychytal 24-ročný Kanaďan Dustin Tokarski. Pochytal 35 striel a nhl.com jeho výkon prirovnal ku Careymu Priceovi. Tokarsku mal niekoľko výborných zákrokov.

Slovák Peter Budaj bol opäť náhradníkom.

"Bol dnes fenomenálny. Ukázal sa ako bojovník i víťaz. Bez jeho prispenia by dnes bol výsledok asi iný," priznal tréner Canadiens Michel Therrien.

Na opačnej strane Henrik Lundqvist zastavil 22 striel. Zápas číslo štyri sa hrá v nedeľu. "Rýchlo musíme zabudnúť na túto prehru. V play-off je potrebná krátkodobá pamäť. Ideme ďalej, potrebujeme nadviazať na dobré veci z dneška a nájsť cestu k víťazstvu," komentoval Lundqvist.

Víťazná dorážka

Víťazný gól strelil už v druhej minúte predĺženia Alex Galchenyuk po dorážke. Stojac pri pravej žŕdke usmernil svojím telom v predĺžení nahodenie puku pred bránku od Tomáša Plekanca.

"Ani neviem, ako sa to stalo. Išiel som k bránke, keď prišla Plekancova strela. Netuším, či sa puk odrazil od mojej hokejky alebo odo mňa," priznal Galchenyuk. V prestávke pred predĺžením prehovoril v kabíne k spoluhráčom Daniel Briere. Jeho slová našli pozitívnu odozvu.

"Upozornil nás, že po vyrovnávajúcom góle v závere riadneho hracieho času budú Rangers na koni a poženú ich fanúšikovia, aby od prvého striedania na nás vyleteli a rýchlo rozhodli. Pripravili sme sa na to a úvod predĺženia odohrali skvele," povedal obranca Canadiens P.K. Subban.

Bitka

Súboj poznačil úder domáceho Daniela Carcilla lakťom do čiarového rozhodcu. Bitkár Carcillo sa snažil zapojiť do šarvátky medzi spoluhráčom Derekom Dorsettom a Brandonom Prustom, ktorý chvíľu predtým trafil tvrdo ramenom do hrude Dereka Stepana.

Čiarový arbiter Scott Driscoll chcel Carcilla od dvojice oddeliť a inkasoval úder. "Toto sa nesmie robiť, necháme to teraz na ligu. K incidentu by ale neprišlo, ak by rozhodcovia potrestali zákrok Prusta na Stepana," tvrdil tréner Rangers Alain Vigneault.

Montreal hral naposledy vo finále NHL v roku 1993. Stanley Cup vtedy získal. New York Rangers zvíťazili o rok na to - 1994.

New York Rangers - Montreal 2:3 po predĺžení

- stav série 2:1

Góly: 16. Hagelin, 60. Kreider - 24. Markov, 57. Briere, 62. Galchenyuk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Montreal je späť v hre, Budaj opäť nechytal