Miroslav Stoch nastúpil premiérovo v drese Chelsea

Miroslav Stoch sa premiérovo predstavil v Premier League.
Miroslav Stoch sa premiérovo predstavil v Premier League. (Autor: www.miroslavstoch.com)
TASR|30. nov 2008 o 18:58

Slovenský útočník Miroslav Stoch debutoval v drese seniorského tímu anglickej Chelsea Londýn.

Londýn. Slovenský útočník Miroslav Stoch sa stal jedenástym futbalistom spod Tatier, ktorý zasiahol do hry v anglickej Premiership, keď v nedeľu debutoval v drese seniorského tímu anglickej Chelsea Londýn. Mladý slovenský talent sa dočkal v 80. minúte ligového derby zápasu Chelsea Londýn - Arsenal Londýn (1:2) a odkrútil si za svoj tím poslednú desaťminútovku plus nadstavený čas.

Tréner Felipe Scolari nasadil 19-ročného Slováka v snahe zvrátiť nepriaznivý stav 1:2 namiesto portugalského dirigenta Deca, ale výsledok sa už do konca stretnutia nezmenil. "Hovoril mi, aby som sa nebál a hral to svoje, presne tak, ako som zvyknutý, keď hrám za rezervu. Scolari ma povzbudzoval, vravel, že ak treba hrať na jeden dotyk, nech hrám na jeden dotyk, ale keď sa naskytne príležitosť riešiť situácie individuálne, nech idem do toho," opisoval Slovák pokyny brazílskeho kormidelníka po premiére "naostro" na internetovej stránke www.miroslavstoch.com. "Splnil sa mi detský sen. Tá atmosféra na štadióne bola fantastická, veď napokon ide o jedno z najlepších derby na svete. Odbiť si svoj prvý štart v takomto stretnutí, to poteší. Mám však len polovičnú radosť, lebo sme prehrali," dodal pre webstránku Stoch.

Chelsea položil na lopatky Holanďan Robin van Persie, autor dvoch gólov do Čechovej siete v druhom polčase, ktorým "The Gunners" otočili polčasový nepriaznivý stav 0:1. Ten sa zrodil po vlastnom góle Johana Djoroua v 30. minúte. Chelsea tak prehrala v lige v tejto sezóne už po druhýkrát na Stamford Bridge a v prípade ak Liverpool v pondelok s West Hamom United zaboduje, "The Blues" prídu o vedúcu pozíciu v lige.

Stoch načal druhú desiatku slovenských hráčov, ktorí sa predstavili v anglickej najvyššej súťaži. Predtým sa v Premiership postupne predstavili Vladimír Kinder (FC Middlesbrough), Stanislav Varga (AFC Sunderland), Szilárd Németh (FC Middlesbrough), Vladimír Labant (West Ham United), Igor Bališ (West Bromwich Albion), Vratislav Greško (Blacburn Rovers), Ján Kozák (West Bromwich Albion), Ľubomír Michalík (Bolton Wanderers), Martin Škrtel (FC Liverpool), Marek Čech (West Bromwich Albion). V tejto sezóne zasiahli do hry v prvej anglickej lige okrem neho Martin Škrtel a Marek Čech.

Premiership - 15. kolo:

Chelsea Londýn - Arsenal Londýn 1:2 (1:0)

Góly: 30. Djourou (vl.) - 59. a 62. van Persie, 41.760 divákov.

Nachádzate sa tu:
Domov