Minnesota vymenila Rolstona do Tampy

SITA|30. jún 2008 o 10:59

MINNEAPOLIS 30. júna (SITA) - Tím zámorskej hokejovej NHL Minnesota Wild vymenil útočníka Briana Rolstona do Tampy za výber v draftoch v roku 2009 a 2010. Profesionálna kariéra 35-ročného skúseného krídelníka ...

MINNEAPOLIS 30. júna (SITA) - Tím zámorskej hokejovej NHL Minnesota Wild vymenil útočníka Briana Rolstona do Tampy za výber v draftoch v roku 2009 a 2010. Profesionálna kariéra 35-ročného skúseného krídelníka bola doteraz okrem Minnesoty spojená s Bostonom, Coloradom a New Jersey. V poslednej sezóne nazbieral 59 bodov za 31 gólov a 28 asistencií. Wild po postupe do vyraďovacích bojov následne neuspeli v 1. kole play off, keď nestačili na Colorado.

Podľa špekulácií zámorských médií by však Rolstonova príslušnosť k mužstvu "bleskov" nemusela trvať dlho. V utorok 1. júla sa totiž môže stať voľným hráčom a potom sa dohodnúť na podpise zmluvy s ľubovoľným klubom profiligy. Po tomto termíne by sa mohol teoreticky vrátiť späť do Minnesoty. Prioritou generálneho manažéra Lightning Jaya Feastera tak bude v najbližších hodinách Rolstona zmluvne zaviazať minimálne na jednu sezónu.

Najúspešnejším ročníkom draftovej jednotky New Jersey Devils z roku 1991 (celkovo 11. miesto) bola sezóna 2005/06, v ktorej dosiahol métu 79 bodov (34+45). Trojnásobný účastník olympijského hokejového turnaja je držiteľom striebornej medaily zo Salt Lake City 2002. Okrem Rolstona musí Tampa o novom kontrakte rokovať aj s Garym Robertsom, ktorého Lightning získali z Pittsburghu spoločne s Ryanom Malonom.



mj;fr;pp

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Minnesota vymenila Rolstona do Tampy