Milánske kluby nastúpia proti sebe. Netradičné derby, tvrdí výkonný riaditeľ AC

Inter Miláno v derby prvýkrát povedie jeho nový tréner a bývalý kouč Lazia Rím Stefano Pioli.
Inter Miláno v derby prvýkrát povedie jeho nový tréner a bývalý kouč Lazia Rím Stefano Pioli. (Autor: TASR)
TASR|17. nov 2016 o 12:03

Sú v odlišnom postavení. Inter je na deviatom mieste, AC si drží kontakt s čelom tabuľky.

RÍM. Ťahákom víkendového programu najvyššej talianskej súťaže bude milánske derby medzi AC a Inter. Oba tímy prechádzajú počas jesene veľkými zmenami.

Inter v derby povedie premiérovo nový tréner Stefano Pioli, ktorý nahradil na začiatku novembra vo funkcii Franka de Boera.

Holandský kouč skončil na lavičke predčasne pre neuspokojivé výsledky. Inter je aktuálne na deviatom mieste so stratou trinástich bodov na vedúci Juventus.

Bývalý hráč sa vracia

Na lavičku si Pioli k sebe zobral bývalého hráča Interu Waltera Samuela.

"Som šťastný z tejto možnosti. Budem sa snažiť s trénerským tímom dopomôcť k tomu, aby sme najbližšie stretnutia vyhrali. Nebude to ľahké. Derby, ktoré som v minulosti hral, sú už minulosť," vyhlásil Walter Samuel.

"Musíme vyhrať pre Inter, to je momentálne to najdôležitejšie," dodal.

Netradičné derby

Oveľa priaznivejšie je na tom AC. Z minima zatiaľ dokázalo vyťažiť maximum, v tabuľke má dvadsaťpäť bodov a drží si kontakt s čelom tabuľky. Aktuálnou témou v klube je odovzdanie akcií do rúk čínskeho konzorcia Sino-Europe Sports.

"Z môjho pohľadu ide o netradičné derby. Stačí sa pozrieť na to z viacerých hľadísk - záujmu, lístkov, tabuľkovej pozície, zmien v klube," povedal pred zápasom výkonný riaditeľ AC Adriano Galliani.

Tréner Vincenzo Montella nebude môcť do zápasu pravdepodobne rátať s obrancom Alessiom Romagnolim, ktorý sa zranil počas reprezentačnej prestávky.

Takto sa futbalisti AC Miláno pripravujú na derby.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Milánske kluby nastúpia proti sebe. Netradičné derby, tvrdí výkonný riaditeľ AC