Mihalíková zdolala Kristínu Schmiedlovú a je v druhom kole

Tereza Mihalíková nedávno hralo v dvoch juniorských finále na Australian Open.
Tereza Mihalíková nedávno hralo v dvoch juniorských finále na Australian Open. (Autor: TASR/AP)
TASR|9. feb 2016 o 18:01

Na nedávno skončenom Australian Open hrala vo finále juniorskej dvojhry aj štvorhry. Tereza Mihalíková dostala voľnú kartu na turnaji EMPIRE Women's Indoor v Trnave a postúpila do druhého kola.

TRNAVA. Víťazka juniorskej štvorhry na Australian Open Tereza Mihalíková postúpila na turnaji EMPIRE Women's Indoor 2016 v Trnave do 2. kola dvojhry.

V úvodnom kole zdolala v súboji dvoch slovenských tenistiek Kristínu Schmiedlovú po 175 minútach 6:2, 5:7 a 6:4.

Obe Slovenky sa dosiaľ nikdy nestretli vo vzájomnom zápase na profesionálnom okruhu ITF. Došlo k tomu až v Trnave na desaťtisícovom podujatí.

Derby by sa boli radšej vyhli. "Určite ma to nepotešilo, hneď po žrebe sme si s Terkou písali. Bol to predsa len nepríjemný zápas," vravela po prehre pre www.tcempire.sk Kristína Schmiedlová.

"Terka hrá v úvode sezóny veľmi dobre, tak ako pred rokom. Má zatiaľ viac vyhratých zápasov. Viac si verí a myslím si, že aj to rozhodlo."

tereza2_res.jpg

Mihalíková (vpravo) sa nedávno tešila spolu s Ruskou Annou Kalinskou z víťazstva v juniorskej štvorhre na Australian Open. FOTO - TASR/AP.

"Proti sebe sme hrali ešte v juniorských časoch, s Terkou som doteraz neprehrala. Musím povedať, že sa veľmi zlepšila," dodala Kristína Schmiedlová.

"Keď sme sa to dozvedeli s Kikou, nevedeli sme, či sa máme smiať alebo plakať. Väčšinou sme pred vzájomnými zápasmi nervózne, obávame sa, ako to odohráme," priznala Mihalíková.

Na Australian Open hrala Mihalíková aj finále dvojhry junioriek.

"Prvý set bol dosť nervózny, aj z mojej aj z Kikinej strany. Bolo tam dosť chýb, u mňa najmä ku koncu druhého setu. V treťom sme hrali kvalitne, rozhodlo pár loptičiek," doplnila Mihalíková.

Postup do druhého kola si v utorok zo Sloveniek vybojovali aj Vivien Juhászová a Rebecca Šramková.

EMPIRE Women's Indoor 2016

Trnava

Vivien Juhászová (SR) - Anastassia Panteličová (Srb.) 6:0, 6:0

Natália Vajdová (SR) - Anna Blinkovová (Rus.) 2:6, 4:6

Tereza Mihalíková (SR) - Kristína Schmiedlová (SR) 6:2, 5:7, 6:4

Rebecca Šramková (SR) - Tamara Kupková (SR) 6:3, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mihalíková zdolala Kristínu Schmiedlovú a je v druhom kole