Metódy ako v Ružomberku ešte nezažil. Dostali ho však až do reprezentácie

Martin Regáli.
Martin Regáli. (Autor: TASR - Pavol Zachar)
Michal Šášky|17. mar 2022 o 17:30

Má rovnako gólov ako Weiss, prekvapil v nominácii. Kto je Martin Regáli?

Hráč Fortuna ligy je v nominácii slovenskej futbalovej reprezentácie výnimočný zjav. Po príchode z Kataru reprezentuje domácu súťaž Vladimír Weiss mladší, po zisku občianstva aj jeho spoluhráč z bratislavského Slovana Vernon de Marco, rodák z Argentíny. 

V širšej nominácii bývajú aj Lukáš Pauschek, Samuel Mráz, najnovšie David Hrnčár, pred nimi aj brankár Dominik Greif či Boris Sekulič. Všetko slovanisti.

Posledným reprezentantom z iného slovenského klubu bol Róbert Boženík. Mladý talent Žiliny dostal šancu v lete 2019 v prípravnom zápase proti Jordánsku. Na istý čas sa prebil aj do zostavy, nazbieral dvadsať štartov a strelil päť gólov. O polroka prestúpil do Feyenoordu.

Po takmer troch rokoch dopraje tréner Štefan Tarkovič šancu ďalšiemu ligovému novicovi. Na marcové prípravné zápasy v Nórsku a vo Fínsku nepozval Weissa či Róberta Maka, ale priestor dostal krídelník MARTIN REGÁLI z MFK Ružomberok.

Kedy a ako ste sa dozvedeli, že ste v nominácii?

Oznámili mi to tréneri v stredu pred raňajším tréningom. Nebol som však predtým s nikým v kontakte, takže som vôbec netušil, že by niečo také mohlo prísť.

Je reprezentácia splnený sen alebo ste o pozvánke ani nesnívali?

Každý sníva, že by sa tam raz mohol dostať, ale nič nenasvedčovalo, že by sa tak mohlo stať. Nečakal som to, bol som veľmi prekvapený a milo potešený.

Premiéru v reprezentácii si odkrútite ako 28-ročný, hoci je trend volať skôr mladých hráčov. Tomáš Suslov dostal šancu v tínedžerskom veku, Erik Jirka mal 23 rokov. Čakali ste, že môže padnúť voľba aj na vás?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Metódy ako v Ružomberku ešte nezažil. Dostali ho však až do reprezentácie