Man United so šancou na rekord, Torres proti Liverpoolu

SITA|4. feb 2011 o 15:48

LONDÝN 4. februára (SITA) - Lídrom najvyššej anglickej futbalovej súťaže bude aj po 26. kole s určitosťou Manchester United, ktorý pred víkendovými zápasmi disponuje päťbodovým náskokom pred FC Arsenal.

LONDÝN. Lídrom najvyššej anglickej futbalovej súťaže bude aj po 26. kole s určitosťou Manchester United, ktorý pred víkendovými zápasmi disponuje päťbodovým náskokom pred FC Arsenal.

Práve "červení diabli" môžu prepísať vlastnú históriu, ak v sobotu na pôde posledného mužstva tabuľky Premier League 2010/2011 Wolverhamptonu Wanderers vyhrajú či aspoň remizujú, bude to ich 30. ligový duel bez prehry a nový klubový rekord v tomto smere. Portugalský krídelník Nani stanovil sebe a svojim spoluhráčom ambiciózny cieľ:

"Dúfame, že neprehráme v celej sezóne. Uvedomujeme si, že to bude veľmi náročné, no chceme sa o to pokúsiť." Rovnaký názor nedávno vyjadril i bulharský kanonier Dimitar Berbatov: "Pamätám si, že Arsenal raz získal titul bez jedinej prehry. Nepochybujem, že je v našich silách zopakovať tento výkon. Nie vždy sa nám na ihriskách súperov darí, ale zatiaľ sme vždy dokázali bodovať." Londýnskemu Arsenalu sa takýto "husársky" kúsok podaril v sezóne 2003/2004.

Najväčšia pozornosť však bude smerovať na nedeľňajší šláger, v ktorom FC Chelsea privíta na Stamford Bridge FC Liverpool. Tento duel bude o to pikantnejší, že debut v drese "The Blues" by mal absolvovať Fernando Torres, donedávna miláčik fanúšikov "The Reds". Na ihrisku by v drese hostí nemal chýbať slovenský stopér Martin Škrtel.

FC Arsenal sa v sobotu predstaví na pôde Newcastlu United, nováčikovi súťaže sa v tejto sezóne darilo nad očakávania, v závere prestupového obdobia sa však oslabil odchodom útočníka Andyho Carrola do FC Liverpool. Arsenal ťahá šesťzápasovú víťaznú šnúru.

Obranca West Bromwich Albion Marek Čech nezasiahne do sobotňajšieho duelu na ihrisku Manchestru City, dôvodom je menšie zranenie.

"Našťastie to nie je nič vážne. Dostal som silný kopanec do pravej nohy, ktorú som mal zlomenú. Tentoraz nemám nič zlomené, ale len silno napuchnuté. Noha dosť bolí a nedokážem si ani obuť kopačku. Na stretnutie proti Manchestru City necestujem a uvidím, čo bude ďalej," uviedol pre agentúru SITA účastník MS 2010. Opäť iba z lavičky by mal sledovať duel Evertonu s Blackpoolom gólman Ján Mucha ml.

Program 26. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2010/2011:

Sobota (5. februára):

Stoke City - Sunderland (13.45)

Aston Villa - Fulham (16.00)

Everton - Blackpool (16.00)

Manchester City - West Bromwich Albion (16.00)

Newcastle United - FC Arsenal (16.00)

Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers (16.00)

Wigan Athletic - Blackburn Rovers (16.00)

Wolverhampton - Manchester United (18.30)

Nedeľa (6. februára):

West Ham United - Birmingham City (14.30)

FC Chelsea - FC Liverpool (17.00)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Man United so šancou na rekord, Torres proti Liverpoolu