Man City môže získať Community Shield po 40 rokoch

SITA|9. aug 2012 o 17:26

V minulej sezóne získal Community Shield Manchester United.

BIRMINGHAM. Už 90. ročník anglického futbalového Superpohára (Community Shield) sa uskutoční v nedeľu 12. augusta od 14.30 h SELČ. Stretnú sa v ňom tradične úradujúci ligový šampión s víťazom národného pohára FA Cupu.

V tomto ročníku sa predstavia v otváracom zápase klubovej sezóny v Anglicku Manchester City a FC Chelsea. Stretnutie sa uskutoční na štadióna Aston Villy v Birminghame a z pozície hlavného rozhodcu ho povedie Kevin Friend.

Anglický Superpohár sa tradične hráva vo Wembley, ale tento londýnsky štadión je momentálne dejiskom mužského i ženského futbalového turnaja olympijských hier 2012.

Miernym favoritom sú "The Citizens", ktorí v minulom ligovom ročníku skončili o päť priečok vyššie a nazbierali o 25 bodov viac ako hráči "The Blues".

Chelsea však vyhrala Ligu majstrov a v uplynulej sezóne teda získala pohárové double. Navyše, na ceste za ziskom "ušatej trofeje" vyradila FC Barcelona i Bayern Mníchov. To však bol v kádri mužstva zo Stamford Bridge ešte Didier Drogba, ktorý gólom zariadil v závere finále LM 2012/2013 predĺženie, v lete však prestúpil do Číny.

V minulej sezóne získal Community Shield Manchester United, na jeho úspech môže nadviazať mestský rival. Ten získal Superpohár už trikrát, naposledy však v roku 1972, zhodou okolností na štadióne Villa Park v Birminghame.

Chlesea má na konte o jeden triumf viac, pričom tri z nich si vybojovala v tomto storočí (2000, 2005 a 2009).

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Man City môže získať Community Shield po 40 rokoch