Má sedemnásť a ide do Talianska. Hellas sledoval Štefanca dlhodobo

(Autor: Facebook)
SITA|3. feb 2016 o 14:57

Som pripravený urobiť na ihrisku všetko, čo bude v mojich silách, a cez mládežnícky tím sa prebojovať do seniorského. Bude to náročné, ale šanca existuje, vraví Samuel Štefanec.

Stle len 17 ron imon tefanec odchdza na ron hosovanie do talianskeho mustva Hellas Verona. Hosovanie zaha...

Posted by ŠK Slovan Bratislava on Tuesday, February 2, 2016

VERONA. Záujem Hellasu Verona o slovenského futbalového reprezentanta do 18 rokov Šimona Štefanca, ktorý do talianskeho prvoligového klubu zamieril z ŠK Slovan Bratislava na hosťovanie s opciou na trvalý prestup, bol dlhodobý.

"Ich zástupcovia ma priebežne sledovali počas uplynulého kalendárneho roka na reprezentačných zrazoch aj v stretnutí dorasteneckej ligy Žiliny so Slovanom," prezradil Štefanec na oficiálnej internetovej stránke SFZ.

"Posledným krokom pred príchodom do Verony bola požiadavka niekoľko dní ma vidieť v tréningovom procese priamo v akadémii. V decembri som v nej strávil desať dní, absolvoval som niekoľko tréningov s Primaverou a dohodli sme sa na mojom ďalšom pôsobení," dodal.

Prestup musí schváliť FIFA

Žilinský rodák v lete 2015 prestúpil z miestneho MŠK do bratislavského Slovana. Teraz opäť zmenil dres, hoci transfer musí definitívne schváliť Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), keďže hráč ešte nie je plnoletý.

"V tejto chvíli platí, že som členom kádra, trénujem s mužstvom, aj keď treba dotiahnuť niekoľko administratívnych záležitostí. To je parketa pre manažéra a klub," vravel Štefanec.

"S novým pôsobiskom som spokojný. Čakajú na mňa dvakrát týždenne kurzy taliančiny a vo zvyšnom čase sa môžem koncentrovať výhradne na futbal."

Pomáha mu Tupta

V Hellase sa 17-ročný stredopoliar stretne s krajanom Ľubomírom Tuptom. Mladý útočník momentálne hrá za juniorku Verončanov, na konte má aj štart za A-mužstvo v národnom pohári.

"Podarilo sa to jemu, môže sa aj mne. Som pripravený urobiť na ihrisku všetko, čo bude v mojich silách, a cez mládežnícky tím sa prebojovať do seniorského. Bude to náročné, ale šanca existuje," hovorí Štefanec pre futbalsfz.sk.

"Tupta je skvelý kamarát. Samozrejme, pred príchodom do Talianska sme o mojom hosťovaní hovorili spoločne. Pomáha mi v začiatkoch, o to ľahšie to mám."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Má sedemnásť a ide do Talianska. Hellas sledoval Štefanca dlhodobo