Luknárová vyhrala v Almaty štvorhru

SITA|8. apr 2011 o 13:54

Zuzana Luknárová je spolu s Albinou Chabibulinovou víťazkou štvorhry turnaja ITF v Almaty, v dvojhre sa jej v semifinále nedarilo a prehrala s Gorbačkovovou 4:6, 4:6.

ALMATY. Slovenská tenistka Zuzana Luknárová získala svoj prvý seniorský titul vo štvorhre na úrovni Medzinárodnej tenisovej federácie. V piatkovom finále deblovej súťaže na turnaji ITF v kazašskom Almaty (dotácia 10 000 USD, tvrdý povch v hale) si spolu s Uzbečkou Albinou Chabibulinovou ako jednotky "pavúka" poradili s Bieloruskami Lidijou Morozovovou a Svetlanou Piraženkovou tesne 7:6 (2), 4:6, 10:5 (zápasový tajbrejk).

Luknárová však ako jednotka tohto podujatia neuspela v semifinále dvojhry, keď podľahla Ruske Nadežde Gorbačkovovej dvakrát 4:6.

"Dnes som to na kurte nebola ja. Neviem čo to bolo, ale hralo to hrozne..." uviedla 19-ročná piešťanská rodáčka pre agentúru SITA a dodala: "Nechala som súperku tvoriť hru a keď som si išla po údery, tak som kazila. Možno to bolo aj únavou z predchádzajúcich týždňov, ale škoda toho. Trošku som si pozdvihla náladu vyhratým deblom, to však - žiaľ - nenahradí toho singla. Teraz si dám pár dní úplné voľno od tenisu. Musím sa dať dokopy, lebo sa objavili aj nejaké zranenia. Koncom apríla sa chystám znova do Kazachstanu."

Členka programu NTC Luknárová, ktorú vedie bývalý tréner daviscupovej reprezentácie SR Milan Martinec, bola v rámci tohto turné najprv v semifinále dvojhry na "25-tisícke" v uzbeckom Namangane a potom prehrala už v 2. kole singlovej súťaže na menšom podujatí v kazašskej Astane.

"V tom Uzbekistane sa mi pomerne zadarilo. Do Astany som priletela deň pred zápasom a bol to trochu divoký prechod z 25 stupňov do snehu, ale pokúsila som sa včas aklimatizovať. Nanešťastie, v 2. kole som prehrala vyhratý zápas. Mala som v ňom 6:2, 5:3. Ešte teraz si to vyčítam, lebo to bola prehra z nepozornosti a veľkého podcenenia ku koncu. Už som bola mysľou v šatni a nesústredila som sa na najdôležitejší posledný gem. Tak mi treba. Dúfam, že to aspoň bude poučenie do budúcnosti," podotkla Z. Luknárová, momentálne 384. vo svetovom rebríčku.

Výsledky slovenskej tenistky Zuzany Luknárovej na turnaji ITF v kazažskom Almaty (dotácia 10 000 USD, tvrdý povch v hale):

Dvojhra - semifinále:

Nadežda Gorbačkovová (Rus.) - Zuzana Luknárová (SR-1) 6:4, 6:4

Štvorhra - finále:

Albina Chabibulinová, Zuzana Luknárová (Uzb./SR-1) - Lidija Morozovová, Svetlana Piraženková (Biel.) 7:6 (2), 4:6, 10:5 (zápasový tajbrejk)

Výsledky slovenských tenistiek na ďalšom turnaji ITF v tureckej Antalyi (dotácia 10 000 USD, tvrdý povrch vonku):

Dvojhra - 2. kolo:

Jekaterine Gorgodzeová (Gruz.-7) - Nikola Vajdová (SR) 6:2, 6:3

Štvrťfinále:

Jade Windleyová (V. Brit.) - Jana Čepelová (SR-3) 2:6, 7:5, 6:4

Výsledok slovenskej tenistky Michaely Pochabovej na turnaji ITF v chorvátskom Šibeniku (dotácia 10 000 USD, antuka):

Dvojhra - 2. kolo:

Michaela Pochabová (SR-1) - Veronika Závodská (ČR) 6:1, 4:6, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Luknárová vyhrala v Almaty štvorhru