Liptáci chcú v Slovenskom pohári finále a v lige 4. miesto

SITA|5. mar 2009 o 16:03

Ružomberskí futbalisti sľubujú v jarnej časti kvalitný futbal a výsledkové zlepšenie.

RUŽOMBEROK. So 6. miestom po jesennej časti Corgoň ligy 2008/2009 nevládne v centre Dolného Liptova spokojnosť.

Zverenci trénera Michala Bílka by to na jar v tabuľke radi potiahli aspoň na 4. miesto a k tomu by chceli pripojiť účasť vo finále Slovenského pohára. "V lige chcem obsadiť minimálne 4. priečku. Naše hlavné ambície sa však spájajú so Slovenským pohárom. Chceme sa prebojovať do finále a potom uspieť aj v ňom. Myslím si, že máme dostatočne kvalitný káder na to, aby sme to dokázali," predostrel hlavné ciele na štvrtkovej TB tréner M. Bílek.

K zimnej príprave český kormidelník Liptákov krátko poznamenal: "Čo sme si naplánovali, sme aj odtrénovali. Jediným negatívom je to, že sme nemali možnosť pripravovať sa na prírodnej tráve. Vzhľadom na to, že liga sa začne na veľmi ťažkých terénoch, nevidím ako veľký hendikep to, že sme nevycestovali za kvalitnejšími klimatickými podmienkami."

Zimnému hráčskemu prievanu sa nevyhla ani ružomberská kabína. Z jesenného kádra MFK chýbajú: Juraj Kucka (prestup Sparta Praha), Viliam Macko (hosťovanie Z. Moravce), Roman Balaško (prestup Lučenec), Lukáš Bakoš (prestup D. Kubín) a Ivan Hodúr (rozviazanie zmluvy po vzájomnej dohode). V prípade naposledy menovaného sa veci udiali na poslednú chvíľu. "Hodúr mal byť jednou z kľúčových postáv tímu. Naše očakávania však nesplnil a ukázalo sa aj, že ani typologicky nepasuje do koncepcie mužstva. Celú záležitosť sme prehodnotili a s hráčom sme sa dohodli na ukončení zmluvy," vysvetlil riaditeľ ružomberského klubu Milan Varchola.

Novými akvizíciami pod Čebraťom sú český útočník Tomáš Pešír, do stredu poľa bývalý Ružomberčan Tomáš Sedlák a tiež Amadou Bah z Mali, ofenzívny stredopoliar a mládežnícky reprezentant svojej krajiny.

"Sedlák je na Kuckov uvoľnený post veľmi vhodný typ. Je pracovitý, dôrazný, agresívny, verím, že bude výraznou posilou. To isté očakávam aj od Pešíra. Tomáš by mal byť v útoku dostatočnou náhradou za dlhodobo zraneného Mareka Bakoša. A pokiaľ ide o Baha, má dobrú postavu, dokáže sa zapojiť do kombinácie, hrá oboma nohami. Počas prípravy mal časté zdravotné problémy, čas ukáže, ako sa presadí," zneli Bílkove hodnotiace slová. Z Ružomberka bolo v zime na odchode trio Miroslav Božok, Roland Števko a brankár Ľuboš Hajdúch. Napokon k transferu do cudziny nedošlo ani v jednom prípade. "Kluby, s ktorými sme boli v kontakte, sa k nám nesprávali práve najkorektnejšie. Berieme to však ako ponaučenie. V budúcnosti sa budeme držať zásady, že ak klub deklaruje, že hráča chce, skúšky nie sú potrebné," vyjadril sa M. Varchola.

Za rečníckym stolom sedel aj kapitán mužstva Štefan Zošák. "Sme radi, že zimnú prípravu máme už za sebou, bola náročná fyzicky aj psychicky. Teraz sa už tešíme na ligový štart. Verím, že v tabuľke pôjdeme vyššie a v Slovenskom pohári sa dostaneme minimálne do finále."

Káder MFK Ružomberok na jarnú časť sezóny Corgoň ligy 2008/2009:

Brankári: Ľuboš Hajdúch, Pavol Penksa, Roman Smieška.

Obrancovia: Michal Gallo, Ján Maslo, Peter Majerník, Daniel Jurč, Matej Siva, Marián Palát.

Stredopoliari: Vladimír Kukoľ, Tomáš Sedlák, Amadou Bah, Milomir Sivčevič, Miroslav Božok, Peter Maslo, Štefan Zošák, Tomáš Ďubek.

Útočníci: Andrej Lovás, Miloš Lačný, Tomáš Pešír, Pavol Pilár, Marek Bakoš, Jiří Mašek.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Liptáci chcú v Slovenskom pohári finále a v lige 4. miesto