Lednický: Stoch je v Chelsea veľmi obľúbený

SITA|26. jan 2009 o 16:51

Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Miroslav Stoch sa vo svojom súčasnom anglickom pôsobisku teší veľkej obľube.

LONDÝN. Slovenský mládežnícky futbalový reprezentant Miroslav Stoch je vo svojom súčasnom anglickom pôsobisku FC Chelsea veľmi obľúbený. Interesom klubov aj z iných futbalových krajín - Talianska, Nemecka i Francúzska o služby 19-ročného rodáka z Nitry, o ktorom agentúra SITA informovala ešte v decembri, sa vedenie "The Blues" nemá záujem momentálne zaoberať.

"V nedeľu som sa vrátil z trojdňového pobytu v Londýne. Zo vzájomných rozhovorov s klubovými predstaviteľmi, najmä s technickým riaditeľom a šéfom akadémie Frankom Arnesenom je zrejmé, že ´Miňa´ Chelsea nechce pustiť nikde ani na hosťovanie," uviedol v pondelok popoludní v rozhovore pre agentúru SITA licenčný agent SFZ a hráčov zástupca Milan Lednický a pokračoval: "Môžem potvrdiť, že je v klube veľmi obľúbený. Hlavný kouč Luiz Felipe Scolari, asistent trénera Ray Wilkins i skúsenejší hráči ako Lampard či Terry sa veľmi pochvalne vyjadrovali na ´Miňovu´ adresu. Určite je to príjemné a dobre sa to číta i počúva. Scolari ho dáva za vzor všetkým mladým futbalistom z akadémie za jeho prístup a tréningové nasadenie."

Miroslav Stoch má zatiaľ na svojom konte dva štarty v drese A-tímu Chelsea v Premier League 2008/2009. Slovenskému ofenzívnemu stredopoliarovi dal Scolari dôveru na posledné minúty v stretnutiach proti Arsenalu Londýn a Stoke City, pričom najmä proti druhému menovanému súperovi sa mladý, iba 168 cm vysoký Slovák zapísal do povedomia fanúšikov. Stoch mal prsty v oboch góloch Londýnčanov v podaní Bellettiho a Lamparda a prispel k triumfu 2:1 nad nováčikom.

V sobotňajšom dueli 4. kola anglického FA Cup-u proti Ipswichu Town (3:1) sa však talentovaný slovenský futbalista na trávniku neobjavil, hoci v médiách rezonovalo, že by sa tak malo stať už od začiatku pohárového stretnutia. "Je to škoda, osobne som si myslel, že príde na ihrisko aspoň z pozície striedajúceho hráča. Na ľavej strane stredu poľa však dostal prednosť Francúz Malouda, ktorý je po zranení. Predpokladal som, že z lavičky náhradníkov pôjdu ´hore´ Drogba i Deco, čo sa aj stalo. Aj ´Miňo´ mohol ísť, lenže v druhom polčase sa zranil stopér Ricardo Carvalho a tréner Scolari pochopiteľne uprednostnil srbského stopéra Ivanoviča. Verím, že v stredajšom domácom dueli Premier League proti FC Middlesbrough by mohol Stoch zaznamenať ďalší štart v najvyššej anglickej súťaži," dodal M. Lednický.

Nachádzate sa tu:
Domov