Lacko dal v Záhrebe turnajovej dvojke ´kanára´

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: SITA/AP)
TASR|2. feb 2012 o 16:51

Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na turnaji ATP v chorvátskom Záhrebe.

ZÁHREB. V druhom kole napriek problémom s kolenom vyradil druhého nasadeného Rusa Alexandra Bogomolova jr. za 1:55 h v troch setoch 6:0, 6:7 (1) a 6:1.

V dueli o postup do prvého semifinále na okruhu ATP nastúpi v piatok proti siedmemu nasadenému Holanďanovi Robinovi Haasemu, s ktorým má priaznivú bilanciu 1:0.

Tri sety a postup

Lacko v chorvátskej metropole vyrovnal svoje maximum z roku 2010. Zverenec trénera Mateja Liptáka má vďaka postupu medzi elitnú osmičku už teraz istú prémiu 11.085 eur a 45 bodov do svetového rebríčka ATP Entry pre nasadzovanie.

V prvom sete Lacko výborne podával i returnoval a za 25 minút uštedril Bogomolovovi "kanára". Úvodné dejstvo zakončil v poradí štvrtým esom. Na začiatku druhého setu sa Lacko po rýchlom brejku ujal vedenia 2:0. Bogomolov jr. však v ďalších minútach otočil na 4:3 a vynútil si tajbrejk, v ktorom dominoval, keď slovenskej jednotke dovolil uhrať iba jediný bod

. Lacko sa po neúspešnej skrátenej hre rýchlo spamätal a v treťom sete opäť ovládol dvorec. Po dvoch brejkoch si vybudoval náskok 5:0 a zápas dotiahol do úspešného konca. V siedmom geme premenil pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal. Lacko v Záhrebe pokračuje v kvalitných výkonoch z grandslamového Australian Open v Melbourne, kde postúpil z kvalifikácie až do 3. kola hlavnej súťaže.

Lacko po postupe do štvrťfinále v Záhrebe netajil spokojnosť. "Na zápas som nastupoval s bolesťami kolena a nevedel som, ako to celé vypáli. Začiatok mi však vyšiel výborne. Držal som súpera celý čas v pohybe, hral som to ľavá-pravá a až do stavu 6:0, 2:0 som prakticky neurobil chybu."

Hral s bolesťami

"V druhom ste som mal brejk k dobru a kontroloval som vývoj stretnutia. Potom som však chytil menšiu krízu, nevyšli mi tri loptičky a prehral som si podanie. V tajbrejku zahral Bogomolov vynikajúco."

"V treťom sete som sa opäť uvoľnil a hral som to, čo v prvom sete. Prvý a tretí set boli z mojej strany zahraté naozaj výborne. Škoda toho druhého setu, mohlo to byť ľahšie. Celý zápas som hral s bolesťami. Ide o sval nad kolenom, ktorý je trochu preťažený respektíve mierne zapálený."

"Teraz som u fyzioterapeuta a dúfam, že to nebude nič vážne," povedal pre TASR Lacko, ktorý považuje svojho štvrťfinálového súpera Holanďana Haaseho za nevyspytateľného hráča.

"Haase vie odohrať výborné zápasy, no máva aj slabšie dni. Veľa bude záležať od toho, ako bude podávať. Videl som ho v Záhrebe na tréningu. Je to určite hrateľný súper a ak nadviažem na výkon zo zápasu proti Bogomolovovi, môžem ho zdolať," dodal Lacko, ktorého forma je prísľubom pred blížiacim sa stretnutím 1. kola 1. skupiny euro-africkej zóny Davisovho pohára na pôde Veľkej Británii v Glasgowe (10.-12. februára).

dvojhra - 2. kolo:

Lukáš LACKO (SR) - Alex Bogomolov jr. (2-Rus.) 6:0, 6:7 (1), 6:1

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko dal v Záhrebe turnajovej dvojke ´kanára´