Kuriózne góly v NHL: Hráči skórovali tvárou aj chrbtom

Kris Draper strelil v drese Detroitu aj gól tvárou.
Kris Draper strelil v drese Detroitu aj gól tvárou. (Autor: SITA/AP)
Tomáš Prokop|12. mar 2011 o 20:14

Najlepšia hokejová liga sveta má bohatú históriu, mnoho víťazov, krásnych gólov, ale aj kuriozít. Oficiálna stránka nhl.com si pripomenula zopár z takých, ktoré strelcov potešili, ale aj zaboleli.

Pozrite si najlepšie z nich.

BRATISLAVA. V deväťdesiatych rokoch oslavovalo Los Angeles Wayna Gretzkého, ktorý dominoval v drese Kings, ale medzi výborných útočníkov patril aj Bernie Nicholls, ktorý jeden zo svojich 475 gólov v profilige strelil chrbtom, respektíve tak ho našiel jeden zo spoluhráčov v zápase proti Calgary Flames.

Jeden z asi najbolestivejších gólov v histórii dosiahol útočník už neexistujúceho Hartfordu Whalers (dnešná Carolina Hurricanes) Andrew Cassels v roku 1993. Pri presilovke proti Calgary vystrelil jeden z obrancov Whalers tak nešťastne, že trafil do tváre Casselsa od ktorého sa puk odrazil do bránky. Skúsený center mohol potom oslavovať s krvavým šrámom na tvári.

Českého brankára Romana Turka chytajúceho v roku 2000 za St. Louis Blues nepotešil spoluhráč Marc Bergevin, ktorý chcel vo svojom obrannom pásme vyhodiť puk za bránku a namiesto toho si ho vrhol do bránky za prekvapeného českého gólmana.

Kuriózny gól sa podaril aj defenzívnemu útočníkovi Krisovi Draperovi, ktorý v roku 2008 skóroval ústami v zápase proti Dallasu, respektíve ústami len stlmil vysokú prihrávku spoza bránky do siete.

Gól neobvyklou časťou tela, konkrétne bokom, sa podaril aj skvelému českému útočníkovi Róbertovi Langovi, ktorý v roku 2007 takto dokázal stlmiť vystrelený puk od modrej čiary v zápase s Dallasom.

Útočník Donald Brashear sa v NHL preslávil najmä tvrdými päsťami a silovou hrou. Vedel sa však niekedy "odvďačiť" súperom aj inak. Pocítil to aj obranca New York Islanders Scott Lachance, ktorého Brashear (hrajúci za Montreal) trafil v roku 1995 nepodarenou strelou do tváre tak, že sa puk odrazil do bránky.

Podobný gól sa podaril aj obrancovi Toronta Wadeovi Belakovi v roku 2007 v zápase proti Nashvillu.

Nakoniec pridávame jeden gól z medzinárodného ľadu. V roku 2004 rozosmial fanúšikov po celom svete Japonec Nobuhiro Sugawara, ktorý si dal v dôležitom zápase majstrovstiev sveta vlastný gól v dueli proti Dánsku, čím rozhodol o tom, že Japonci prehrali s Dánmi 3:4 a na MS ich čakal len boj o záchranu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kuriózne góly v NHL: Hráči skórovali tvárou aj chrbtom