Koivu s jazvou na tvári, ožili spomienky na Zedníkovu krvácajúcu tepnu

TASR|22. okt 2011 o 15:03

V zámorskej NHL ožili spomienky na hrôzostrašné zranenie slovenského hokejistu Richarda Zedníka a jeho krvácajúcu tepnu po zásahu korčuľou.

VANCOUVER. Tentoraz mal však Mikko Koivu väčšie šťastie, pretože nôž korčule smeroval vo štvrtkovom zápase Minnesoty s Edmontonom (2:1 pp a sn) "len" do jeho brady.

Na začiatku roka 2008 obliekal Zedník dres Floridy, pričom v zápase v Buffale ho v tretej tretine pri mantineli nebezpečne zasiahol spoluhráč Oli Jokinen. Zhodou okolností aj Koiva zasiahol rovnako v tretej tretine do tváre a rovnako spoluhráč - Dany Heatley.

Tieto dve situácie odlišuje len pár centimetrov. Kým Zedník bojoval o život, Koivu vyviazol s niekoľkými stehmi na brade a z dlhodobého hľadiska s jazvou na tvári.

Rezná rana však vyzerala tiež nebezpečne, takže Koivu je rád, že to dopadlo tak, ako dopadlo. "Toto naozaj nie je zábava. Našťastie sú však z toho len stehy a to sa vylieči," povedal pre zámorské média kapitán Minnesoty, ktorý vynechal piatkový tréning. Zatiaľ je otázne, či sa fínsky borec predstaví v sobotňajšom zápase proti Vancouveru.

"Pamätám si, že som dostal úder korčuľou. Keď zacítite krvácanie a neviete odkiaľ to presne ide, vzbudzuje to hrôzu. Nevedel som, že to je až také zlé. Cítil som, že krvácam a povedal som si, že bude lepšie ak zídem z ľadu," vyjadril sa 28-ročný útočník.

"Je to vážny typ zranenia. Môže sa stať všeličo, napokon z minulosti poznáme viacero prípadov," poznamenal Koivu po zhliadnutí videa so zranením Zedníka či bývalého brankára Buffala Clinta Malarchuka. Do spevu mu nie je ani pri spomienkach na prípady Richard Shulmistra a Brenta Suttera. Napriek incidentu však Koivu o zvýšení ochrany krku neuvažuje: "Chcem len ísť opäť na ľad a hrať ako doteraz. Nikoho nechceme vidieť zraneného, ale bola to len nešťastná nehoda."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Koivu s jazvou na tvári, ožili spomienky na Zedníkovu krvácajúcu tepnu