Kližana nominovali na Nováčika roka v ATP

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR)
SITA|18. okt 2012 o 14:07

Výsledky vyhlásia počas šampionátu Barclays ATP World Tour Finals v Londýne.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Martin Kližan je jedným z kandidátov na ocenenie Nováčik roka 2012 na hlavnom profesionálnom okruhu.

Nominácie v jednotlivých kategóriách tradičnej bilančnej ankety priniesla internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP). Laureátmi titulu Newcomer of the Year sa okrem 23-ročného Bratislavčana môžu stať aj Belgičan David Goffin, Poliak Jerzy Janowicz a Rus Andrej Kuznecov.

Zverenec Karola Kučeru Kližan sa v hodnotenom období, teda medzi koncom sezóny 2011 a 8. októbrom 2012 posunul v renkingu zo 117. na 34. pozíciu (tento týždeň dokonca figuruje na 31. priečke, čím si o dve miesta zlepšil osobný rekord). Goffin predviedol progres zo 174. na 48. post, Janowicz z 221. na 80. stupienok a Kuznecov z 222. na 72. priečku.

Hlasovanie medzi hráčmi uzavrú počas turnaja ATP World Tour Masters 1000 BNP Paribas v Paríži-Bercy (29. októbra - 4. novembra), uviedol pre agentúru SITA Simon Higson z Asociácie tenisových profesionálov.

Výsledky vyhlásia počas "výberového" šampionátu Barclays ATP World Tour Finals v Londýne (5. - 12. novembra).

Hráčom s najvýraznejším zlepšením bude jeden z kvarteta Jérémy Chardy (Fr.), Marinko Matosevic (Aus.), Juan Monaco (Arg.) a Go Soeda (Jap.).

Návrat roka sa vydaril niekomu zo štvorice Brian Baker (USA), Tommy Haas (Nem.), Paul-Henri Mathieu (Fr.), Sam Querrey (USA).

Cenu Stefana Edberga za prístup môžu dostať Chorvát Marin Čilič, Argentínčan Juan Martín Del Potro, Švajčiar Roger Federer a Španiel David Ferrer.

Hráča roka vo dvojhre aj konkrétny pár vo štvorhre ocenia automaticky na základe koncoročného svetového rebríčka. Zároveň budú v týchto kategóriách hlasovať aj fanúšikovia o svojich najväčších obľúbencoch.

Ocenenia udelia aj pre Turnaj roka, a to na úrovni ATP World Tour Masters 1000, ATP World Tour 500 a ATP World Tour 250.

Držiteľa spoznajú aj Cena Arthura Asheho za humanitárny prínos a Cena Rona Bookmana pre jedného z členov mediálnej obce.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližana nominovali na Nováčika roka v ATP