Kližan je už v semifinále turnaja v Petrohrade

(Autor: TASR)
TASR|21. sep 2012 o 18:56

V semifinále sa stretne s najvyššie nasadeným domácim tenistom Michailom Južným.

PETROHRAD. Slovenský tenista Martin Kližan sa prebojoval už do semifinále dvojhry na halovom turnaji ATP v ruskom Petrohrade (tvrdý povrch, dotácia 410.850 dolárov).

V piatok si medzi najlepšou osmičkou hladko poradil s Litovcom Ričardasom Berankisom po setoch 6:3 a 6:2.

Slovenská tenisová jednotka tak vyrovnala na profesionálnom okruhu svoje maximum. Semifinále dosiahol Kližan v tomto roku aj na júlovom antukovom turnaji v rakúskom Kitzbüheli.

V prvom sete Kližan dvakrát prelomil súperovo podanie, pričom jeho tri brejkbaly dokázal odvrátiť a prvú sadu získal vo svoj prospech po výhre 6:3.

Rozhodovalo sa znovu vo štvrtom geme druhého setu, keď Slovák skvelým returnom znovu zobral servis Berankisa a ujal sa vedenia 3:1. Vo ôsmej hre potom využil pri súperovom podaní hneď prvý mečbal, keď Litovčan urobil v kľúčovej chvíli nevynútenú chybu.

"Čakal som osobne ťažší zápas, Berankis je veľmi dobrý behavý hráč so spoľahlivou hrou od základnej čiary. Hneď počas môjho úvodného servisu mal dva brejkbaly, nakoniec som ich však zvládol. Postupom času som ho prečítal takticky a myslím si, že dnes som bol aj lepším hráčom na kurte," poznamenal po víťaznom dueli Kližan, ktorý sa počas oboch setov mohol spoľahnúť na svoj servis - v prvom sete mu do kurtu padalo na prvýkrát až 71 percent podaní.

"Skutočne som veľmi dobre servoval a vyhral som najmä na základe mojich bômb z prvého podania, ktoré dosahovali rýchlosť cez 200 km/h, pomohli mi aj esá v dôležitých okamihoch."

Martin KLIŽAN (3-SR) - Ričardas Berankis (Litva) 6:3, 6:2

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan je už v semifinále turnaja v Petrohrade