Schmiedlová nedala súperke šancu ani v semifinále a v Bogote si zahrá o titul

Anna Karolína Schmiedlová. Ilustračná fotografia.
Anna Karolína Schmiedlová. Ilustračná fotografia. (Autor: Jozef Jakubčo - SME)
Sportnet|14. apr 2018 o 23:07

Súperkou Slovenky vo finále bude úspešnejšia zo zápasu Lara Arruabarrenová-Vecinová a Dalila Jakupovičová.

BOGOTA. Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová zvíťazila za 87 minút presvedčivo 6:3, 6:2 nad Rumunkou Anou Bogdanovou nasadenou ako siedmou v stretnutí sobotňajšieho semifinále dvojhry na turnaji WTA International Claro Open Colsanitas v kolumbijskej Bogote (dotácia 250 000 USD, antuka).

BOGOTA - semifinále:

(dotácia 250 000 amerických dolárov, antuka vonku)

Karolína Schmiedlová (SR) - Ana Bogdanová (Rum.-7) 6:3, 6:2 za 87 minút

Arruabarrenová-Vecinová (Šp.-5) - D. Jakupovičová (Slovin.) 6:1, 6:2

Bol to Schmiedlovej premiérový vzájomný duel s 25-ročnou 76. ženou singlového renkingu Bogdanovou.

Schmiedlová bude v nedeľu bojovať o trofej s piatou nasadenou Španielkou Larou Arruabarrenovou-Vecinovou, ktorá zdolala Slovinku Dalilu Jakupovičovú.

Proti 26-ročnej Arruabarrenovej-Vecinovej (79., najvyššie bola na 52. priečke) má štatistiku 1:0. Presadila sa 6:3, 6:4 pred štyrmi rokmi v kvalifikácii na tvrdom povrchu v Indian Wells.

Chcela vyhrať aspoň jeden zápas

Schmiedlová mala z postupu do finále veľkú radosť. "Stále nemôžem uveriť tomu, že v Bogote budem bojovať o titul," povedala pre TASR.

"Pred začiatkom turnaja som nemala veľké oči. Chcela som konečne pretrhnúť čiernu sériu a vyhrať aspoň jeden zápas v hlavnej súťaži na turnaji WTA.
Teraz som vo finále, vrátim sa do prvej stovky a na Roland Garros by som sa mala dostať priamo do hlavnej súťaže, čo je skvelé."

Pred začiatkom turnaja som nemala veľké oči. Chcela som konečne pretrhnúť čiernu sériu a vyhrať aspoň jeden zápas v hlavnej súťaži na turnaji WTA. Teraz som vo finále.


Karolína Schmiedlová, slovenská tenistka

Na margo zápasu s Bogdanovou uviedla: "Začala som dobre, viedla som 3:1, no súperka potom vyrovnala na 3:3. V uplynulých zápasoch som mala krízu na podaní, za stavu 3:3 som si však podržala servis, čo bol jeden z kľúčových momentov zápasu. Nakoplo ma to, rozohrala som sa a začala som predvádzať tenis, s ktorým som bola spokojná," prezradila.

"Na konci prvého setu a na začiatku druhého som zahrala niekoľko veľmi dobrých úderov. Na konci stretnutia som však znervóznela, začala som pociťovať tlak, no našťastie som to zvládla."

Prvé víťazstvo od októbra 2016

Dvadsaťtriročná Košičanka bola medzi najlepšími štyrmi na úrovni Tenisovej asociácie žien (WTA) prvý raz od septembra 2015, keď sa jej to podarilo v Soule.

Na finále čakala ešte o čosi dlhšie - a to od júla 2015. Vtedy napokon aj získala titul v Bukurešti, druhý vo svojej kariére po Katoviciach z apríla 2015.

Zverenkyňa Milana Martinca v rámci projektu NTC v pondelok dosiahla svoj premiérový zápasový úspech v hlavnej singlovej súťaží nad úrovňou ITF od októbra 2016, keď bola v osemfinálovom druhom kole na turnaji WTA tiež so štatútom International v Luxemburgu.

Medzičasom pridala v kolumbijskej metropole ďalšie tri triumfy.

Posunie sa do prvej stovky

Niekdajšia 26. žena svetového rebríčka WTA vo dvojhre Schmiedlová (teraz 132.) už má istotu 180 bodov a prémie 21 400 USD pred zdanením.

Šampiónka získa 280 bodov a 43 000 USD brutto.

V online prepočte sa Slovenka posunula na 99. post, tento týždeň má v dosahu 83. miesto. Má veľkú šancu zmestiť sa nad čiaru hlavnej súťaže dvojhry na parížskom antukovom grandslamovom Roland Garros.

Zatiaľ úspešnejšia zo sestier Schmiedlových figuruje v oficiálnej predbežnej nominácii Slovenska na stretnutie s domácim Bieloruskom 21. - 22. apríla na tvrdom povrchu v hale Čižovka v Minsku v play-off o svetovú skupinu Pohára federácie 2019 reprezentačných družstiev žien.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Schmiedlová nedala súperke šancu ani v semifinále a v Bogote si zahrá o titul