Kapitánovi Mihalovi vyšiel ťah s Rybárikovou

Sportnet|19. apr 2006 o 00:00

Kapitánovi tímu Slovenska v Pohári federácie Mojmírovi Mihalovi vychádza na turnaji v Plovdive ťah so zaradením 17-ročnej MAGDALÉNY RYBÁRIKOVEJ (285. vo svetovom rebríčku) na post dvojky pri skúsenej Daniele Hantuchovej. Rodáčka z Piešťan vybojovala ...

Kapitánovi tímu Slovenska v Pohári federácie Mojmírovi Mihalovi vychádza na turnaji v Plovdive ťah so zaradením 17-ročnej MAGDALÉNY RYBÁRIKOVEJ (285. vo svetovom rebríčku) na post dvojky pri skúsenej Daniele Hantuchovej. Rodáčka z Piešťan vybojovala dôležitý prvý bod tak v zápase s Luxemburskom, ako aj s Holandskom.

S Luxemburčankou Minellovou aj s Holanďankou Tamaelovou vám nevyšli začiatky, ale potom ste sa už presadili svojou hrou. Prečo je rozbeh taký zložitý?

"Asi je to spôsobené nervozitou. V Pohári federácie cítim oveľa väčšiu zodpovednosť ako na obyčajnom turnaji. Po prvých gemoch ma však kapitán Mihal na lavičke upokojil a hneď som sa zlepšila. V súboji s Holanďankou mi opakoval, že výnimočne dobre zahraté returny z prvého gemu už Tamaelová nezopakuje. A naozaj, v ďalšom priebehu som sa už presadila podaním, dobre som sa pohybovala a vykrývala dvorec."

Zdolali ste hráčku, ktorá je o 143 miest pred vami. Bol to váš najlepší výkon na antuke?

"Zrejme áno, nespomínam si, že by som vyhrala nad rebríčkovo lepšou tenistkou. Jednako za nervozitu v úvode by som si nedala čistú jednotku - skôr jedna mínus či dvojku."

Na kurte pôsobíte pokojným dojmom. Viete sa aj nazlostiť? Zlomili ste niekedy raketu?

"Nechcem plytvať energiou, aj na kurte som flegmatik. V kariére som zlomila len jednu raketu - to keď ma na turnaji na Novom Zélande pri aute rozhodca strašne oklamal. Na betónovom dvorci som hodila raketu na zem a bolo po nej." (on)

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kapitánovi Mihalovi vyšiel ťah s Rybárikovou