Kafka rozhodol v predĺžení, B. Bystrica si vybojovala siedmy zápas

Radosť hráčov Banskej Bystrice.
Radosť hráčov Banskej Bystrice. (Autor: TASR)
Sportnet|27. mar 2015 o 16:57

O druhom finalistovi hokejovej extraligy sa nerozhodlo. Banská Bystrica vyrovnala stav série na 3:3.

Tipsport extraliga - semifinále play off, šiesty zápas:

Banská Bystrica - Nitra 4:3 po predĺžení (2:0, 0:2, 1:1 - 1:0) - séria: 3:3

Góly: 3. Zigo, 5. Kafka, 43. Kadura, 63. Kafka - 25. R. Školiak, 27. L. Novák, 59. R. Tománek.

Rozhodcovia Kubuš, Müllner - Rovenský, M. Korba, vylúčení 7:5, navyše Zigo 10 min za napadnutie hlavy a krku, Hudec 10 min za zhodenie rukavíc - Bajtek 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky 0:1, v oslabení 0:0, zmeny: 18. navyše Jaborník a Kadura, 2841 divákov.

Banská Bystrica: Andersson - Čížek, Rosandič, Gründling, Guimond, Kousalík, Bambúch, Jaborník - T. Surový, Handzuš, M. Hudec - P. White, Kytnár, Kudrna - Kafka, Heizer, Handlovský - Lamper, Zigo, Matoušek - Kadura

Nitra: Lakosil - P. König, Ordzovenský, Mezei, Milo, F. Kuzma, Michal Novák, E. Bednár - Lukáš Novák, Stümpel, Tománek - Bajtek, J. Štefanka, Pupák - H. Ručkay, R. Školiak, Marek Slovák - J. Ručkay, Lelkeš, R. Mráz - Piačka

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti HC Košice sa zatiaľ finálového súpera v Tipsport extralige nedočkali. V šiestom stretnutí semifinále play off sa v piatok zrodilo víťazstvo Banskej Bystrice nad Nitrou 4:3 po predĺžení.

Víťazný gól domáceho tímu strelil v 63. min Petr Kafka. Stav série je vyrovnaný 3:3, o druhom finalistovi sa rozhodne v nedeľu 29. marca od 17.00 h v Nitre.

Bystričanom vyšiel nástup do zápasu. Vďaka Tomášovi Zigovi a Petrovi Kafkovi viedli v 5. min 2:0. Nitrania predviedli takmer identický kúsok v druhej tretine, keď v 23. min René Školiak znížil na 1:2 a o štyri minúty neskôr Lukáš Novák v presilovke vyrovnal.

Dôležitý moment zápasu prišiel v 43. min. Po presnom pase Patrika Lampera sa do nájazdu dostal Kadura a šikovnou strelou pomedzi betóny prekonal Lakosila - 3:2.

V závere tretej tretiny mohol vyrovnať Tománek, na druhej strane neuspel v nájazde Surový.

Nitrania siahli k odvolaniu brankára a v power play sa predsa len dočkali vyrovnania. Sedemdesiatštyri sekúnd pred sirénou vyrovnal kanonier hostí Tománek, ale v predĺžení sa tešili Bystričania. Pred brankárom Nitry sa dostal k vyrazenému puku Petr Kafka a rozhodol.

Hlasy:

Richard Zedník, asistent trénera B. Bystrice: "Prvá tretina nám vyšla, no Nitra sa nevzdala, vrátila sa do zápasu. Mali sme rozhodnúť zápas už v normálnom hracom čase, Saša Guimond netrafil ku koncu prázdnu bránku, inak by bol koniec skôr. Nasledovalo vyrovnanie, našťastie v predĺžení sme dobre zahrali a Kafo to perfektne zakončil. Boli sme presvedčení o víťazstve, aj v predĺžení sme chceli byť aktívni. Siedme zápasy sú vždy nevyspytateľné, hlavne o chybách. O brankárovi bude debata, uvidíme, ako sa to vyvinie so zraneným Košarišťanom. "

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Prišli sme s výhodou, no do zápasu sme zle vstúpili, nechali sme sa zatlačiť. Potom sme vývoj otočili, v tretej tretine aj vyrovnali, škoda chyby v predĺžení, keď sme sa nevyhli podstatnej chybe. Siedmy zápas budeme hrať doma, je to naša výhoda, zvíťazí ten, kto bude mať v detailoch viac šťastia."

Tomáš Zigo, autor jedného gólu domácich: "O gól sme dali viac, asi preto, že sme hrali viac srdcom. Pre mňa to bol vydarený zápas, aj gól som strelil, vynútili sme si väčší priestor. Už sa tešíme na siedmy zápas, bude nesmierne ťažký, musíme kvalitne brániť, pretože každá strata sa ťažko doháňa. Aj brankárovi treba výrazne pomôcť."

Petr Kafka, autor rozhodujúceho gólu: "Mali sme vyhrať v normálnom hracom čase, no pánboh zaplať aj za takéto víťazstvo. Tieto zápasy sú na striedačku, raz tak, druhý raz onak, nemajú nikdy favorita. Inkasované góly nás nezmrazili, nemáme s tým problém, hlavy sme nesklonili ani na chvíľu. Pri rozhodujúcom góle som prestrčil puk od mantinelu, Venca Čížek vystrelil, od korčule sa to Tomášovi Zigovi zastavilo a ja som mal už jednoduchú úlohu sám pred bránkou."

Roman Tománek, strelec vyrovnávajúceho gólu: "Už sme sa mohli cestou domov radovať. Sami sme si prehrali zápas, také chyby by sa nemali stávať. Prvých päť minút sme boli asi hlavami v autobuse. Mohli sme rozhodnúť za stavu 2:2, v predĺžení sme chceli ísť do nájazdov. Nám ich obrancovia lacné góly nedovolia strieľať, my áno. Pri hre štyroch na štyroch každý musí mať svojho hráča, a nie takto, jednoducho sme pykali za hrúbku."

Online

63. min: Brankár Lakosil vyrazil strelu priamo na hokejku nepokrytého Kafku a ten nemal problém skórovať do odkrytej bránky. Siedmy zápas sa hrá v nedeľu 29. marca v Nitre.

61. min: Začalo sa predĺženie

Zápas sleduje 2841 divákov

60. min: V riadnom hracom čase sa o víťazovi nerozhodlo. Zápas sa bude predlžovať.

59. min. 73 sekúnd pred koncom Roman Tománek vyrovnal. Dorazil do siete vyrazený puk.

59. min: Nitra odvolala brankára.

57. min: Šancu streliť gól mali oba tímy. Skóre sa však nemení.

55. min: Domáci sa ubránili, Nitre presilovke nevyšla podľa predstáv.

53. min: Zbytočná chyba Banskej Bystrice. Na ľade boli šiesti domáci hráči. Hostia budú hrať presilovku.

43. min. Dôležitý gól strelil hneď na začiatku tretiny po rýchlom brejku Kadura.

37. min: Banská Bystrica mala dobrú príležitosť. Zigo však trafil iba brankára Lakosila.

31. min: Domáci hokejisti zlepšili defenzívu. Od druhého gólu Nitrania neohrozili bránku. Zaujímavosťou je, že v bránke takto dôležitého zápasu je na strane Banskej Bystrice tretí brankár - Mathieu Corbeil. Doteraz odchytal v extralige iba 65 minút a má 85-percentuálnu úspešnosť zákrokov.

28. min: Domáci začali druhú tretinu zbytočne voľne a bez dôrazu, Nitra to využila na vyrovnanie.

27. min: Nitra vyrovnala v presilovke. Strelou pod hornú žŕdku trafil Lukáš Novák. Bysztrica po druhom góle vymenila brankára. Anderssona vystriedal Corbeil.

25. min: René Školiak znížil na 1:2. Spoza bránky trafil chránič brankára a odrazený puk skončil v bránke.

24. min: Roman Tománek mal veľkú šancu znížiť.

20. min: Po vylúčení Lelkeša začnú domáci druhú tretinu v početnej výhode.

19. min: Handzuš sa natlačil v oslabení pred Lakosila, ale nepretlačil puk do bránky.

18. min: Nitra hrá opäť presilovú hru po tom, čo Zigo dostal dve plus desať minút za údery do hlavy a krku.

18. min: Jakub Ručkay mal na hokejke kontaktný gól. V obrovskej šanci však neprekonal brankára.

16. min: Nitra odohrala takmer celú presilovku v obrannom pásme domácich, gól však nestrelila.

14. min: Domáci si väčšiu šancu v početnej nevýhode nevypracovali. Presilovku si teraz zahrajú aj hostia.

12. min: Rozhodcovia vylúčili prvého hráča. Na trestnú lavicu poslali hosťujúceho Tománka.

5. min: Hosťujúci tréner reaguje na dva inkasované góly oddychovým časom.

5. min: Bystričania majú skvelý vstup do zápasu. Kafka pridal po peknej strele druhý gól.

3. min: Domáci začali aktívne a po delovke Zigu od modrej vyhrávajú 1:0.

Zápas sa začal. Stav série je 3:2 pre Nitru. Ak dnes Banská Bystrica prehrá, do finále postúpi Nitra.

Piaty zápas série v Nitre.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Kafka rozhodol v predĺžení, B. Bystrica si vybojovala siedmy zápas