Kafeľnikov chcel dostať do Petrohradu Federera. Stojí dva milióny

Roger Federer má svoju cenu. A prilákať ho na turnaj stojí naozaj nemalé peniaze.
Roger Federer má svoju cenu. A prilákať ho na turnaj stojí naozaj nemalé peniaze. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. aug 2015 o 17:10

V sezóne 2012 vyhral turnaj aj Slovák Martin Kližan. Tento rok chcel riaditeľ Jevgenij Kafeľnikov pritiahnuť Rogera Federera. Márne. Na jeho účasť nemá peniaze.

PETROHRAD. Jevgenij Kafeľnikov chcel prilákať na tenisový turnaj ATP do ruského Petrohradu aj legendárneho Švajčiara Rogera Federera. Z riaditeľského postu však narazil na nesplniteľnú požiadavku.

"Snažil som sa ho dostať k nám, ale vravel mi, že jeho účasť ma bude stáť dva milióny dolárov,“ cituje Kafeľnikova server livetennis.it.

Roger Federer je už teraz tenisovou legendou.

Kafeľnikov je rovnako ako Federer bývalou svetovou jednotkou. Na rozdiel od čerstvo tridsaťštyriročného Švajčiara má Rus na konte o pätnásť grandslamových titulov menej.

V roku 1996 ovládol Roland Garros v Paríži a o tri roky neskôr aj Australian Open v Melbourne. Je tiež olympijským víťazom zo Sydney 2000.

lmun102_3kt_gea_r7493_res.jpg

Jevgenij Kafeľnikov je bývalou svetovou jednotkou. FOTO - TASR/AP.

Na halovom turnaji ATP World Tour 250 St. Petersburg Open (21. - 27. septembra) prisľúbili účasť zo súčasnej top desiatky mužského rebríčka vo dvojhre Čech Tomáš Berdych (6.) a Kanaďan Milos Raonic (10.).

Kafeľnikov sa v roku 1995 stal prvým víťazom podujatia v Petrohrade. V ostatných rokoch je jeho riaditeľom. V sezóne 2012 sa z titulu tešil Martin Kližan. Vlani sa turnaj na okruhu ATP neuskutočnil.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kafeľnikov chcel dostať do Petrohradu Federera. Stojí dva milióny