Juraj Kucka chce na poslednú sezónu rýchle zabudnúť

Juraj Kucka (vľavo)
Juraj Kucka (vľavo) (Autor: SITA/AP)
SITA|31. máj 2012 o 21:53

Slovenský záložník je nespokojný so svojimi výkonmi v drese FC Janov. Chce sa zlepšiť, prestup do Interu Miláno momentálne nerieši.

BRATISLAVA. Futbalový stredopoliar Juraj Kucka nepovažuje svoju prvú celú sezónu v talianskej Serie A za vydarenú, jeho FC Janov sa po sľubnom začiatku ročníka 2011/2012 prepadol v tabuľke a musel sa obávať o zotrvanie medzi elitou Apeninského polostrova.

"Nie som spokojný s výsledkami klubu a ani s vlastnými výkonmi. Ťažko povedať, čo bol hlavný problém, no položila nás kríza, počas ktorej sme nevyhrali štrnásť zápasov," pripomenul J. Kucka takmer trojmesačné čakanie Janovčanov na plný bodový zásah.

((video))

"V dôsledku toho sme sa museli až do posledného kola zachraňovať. Nebolo to príjemné, ale napokon sme to zvládli. Sú aj takéto sezóny, na túto treba čo najskôr zabudnúť a dobre sa pripraviť na nasledujúcu."

Dvadsaťpäťročného rodáka z Bojníc trápili aj zdravotné problémy, ktoré skomplikovali jeho účinkovanie na zelených trávnikoch.

"Mal som predovšetkým svalové zranenia, no verím, že po oddychu by to malo byť v poriadku. Sezóna sa pre mňa skončila v podstate až v stredu v noci po reprezentačnom zápase s Holandskom (0:2). Spolu s partnerkou sa tešíme na návštevu priateľov v Prahe a dovolenku v Turecku," povedal pre agentúru SITA skôr defenzívnymi úlohami poverovaný záložník.

Polovicu práv na Juraja Kucku vlastní veľkoklub Inter Miláno a prirodzene sa teda ponúkajú úvahy o blížiacej sa zmene jeho pôsobiska. V tejto záležitosti však nemá Kucka žiadnu novú informáciu.

"Chcem si v prvom rade oddýchnuť a myslieť na iné veci ako futbal. Prípadný prestup teda veľmi neriešim. Dúfam, že v ďalšej sezóne sa mi bude viac dariť. Čo sa týka talianskej ligy, ide o veľmi kvalitnú súťaž, ktorá je náročná predovšetkým po taktickej a fyzickej stránke," uzavrel slovenský reprezentant.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Juraj Kucka chce na poslednú sezónu rýchle zabudnúť