Jeho otec trénuje madridský veľkoklub. Mladík strelil Juventusu dva góly

Giovanni Simeone.
Giovanni Simeone. (Autor: TASR/AP)
TASR|28. nov 2016 o 09:19

Zaujímavú fotku zverejnil na sociálnej sieti otec mladého futbalistu Diego Simeone.

RÍM. Náskok Juventusu Turín na čele talianskej futbalovej ligy pred AS Rím sa cez víkend zmenšil na rozdiel štyroch bodov.

Obhajca titulu nečakane prehral na ihrisku FC Janov 1:3, keď už v prvej polhodine inkasoval tri góly.

"Je to neospravedlniteľné. Nemôžeme si dovoliť hrať tak, ako sme ukázali v úvodnej tridsaťminútovke," hneval sa tréner Juventusu Massimiliano Allegri.

Góly máme v krvi, odkázal mu otec

Pod prehru favorita sa podpísal 21-ročný Giovanni Simeone, syn argentínskeho trénera Atletica Madrid Diega Simeoneho. Ten sa dvakrát strelecky presadil v priebehu úvodných trinástich minút a bol aj pri zrode tretieho gólu Janova:

"Pred tromi dňami mi otec povedal, že strieľanie gólov majú Simeoneovci v krvi. Som šťastný, že som to dokázal. Keď hráč dostane od trénera šancu, musí byť pripravený."

Juventus neinkasoval v Serii A tri góly v prvom polčase viac ako jedenásť rokov, nedeľňajší duel však túto štatistiku zmenil.

Turínsky klub pritom predtým dostal v trinástich dueloch spolu iba deväť gólov.

Janov prekvapujúco zdolal Juventus:

"Dnes nám vyšlo takmer všetko. Hrali sme nebojácne, rýchlo smerom dopredu a využili sme šance. Mali sme aj kus šťastia, ale chlapcov musím pochváliť za skvelé predstavenie," tešil sa kouč Janova Ivan Jurič.

Prehrávajú po dueloch Ligy majstrov

Hostia sa v Janove dlho nevedeli presadiť, aspoň čestný úspech dosiahol až v 82. minúte z priameho kopu Miralem Pjanič.

To už hral Juventus iba s desiatimi hráčmi, pretože Allegri trikrát striedal a zraneného Daniho Alvesa už nemohol nahradiť.

"Vedeli sme, že v Janove sa nehrá ľahko. V prvom polčase sme urobili chyby a pykali za to, v druhom bol už náš výkon dobrý. Na body to však nestačilo," povedal tréner Juventusu.

"V lige sme doteraz prehrali tri zápasy a všetky hneď po dueloch Ligy majstrov. Nemalo by sa to stávať, ale stalo sa opäť a možno nám to pomôže vrátiť sa nohami späť na zem. Sezóna je ešte dlhá a nič nemáme garantované."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Jeho otec trénuje madridský veľkoklub. Mladík strelil Juventusu dva góly